Ora Regelui (X)

A zecea ediție a emisiunii “Ora Regelui” a fost dedicată automobilului și a fost difuzată de TVR1 în ziua de sâmbătă, 29 septembrie 2012, la ora 13. Realizator: Bogdan Șerban-Iancu.

Sumarul ediției a fost:

“Automobilul, o pasiune regală” – reportaj filmat la Aubonne, în Elveția. Filmul prezintă pasiunea de o viață a Majestății Sale Regele Mihai I pentru automobilele militare cunoscute sub numele generic de jeepuri. Colecția Regelui este una dintre cele mai rare din lume, toate mașinile fiind în totalitate recondiționate de către Majestatea Sa.

Garajul Regelui de la Săvârșin. Locul unde mașinile Majestății Sale s-au regăsit unele cu altele, fie doar și în fotografii. În prezent, aici se află doar un Volvo de colecție și o trăsură. Pe pereți, însă, se află fotografii înrămate ale celor 40 de mașini care au aparținut de-a lungul ultimelor opt decenii Regelui.

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu
Producător tv: Maria Cristina Țilică

Ora Regelui (X) este acum accesibilă pe Internet http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-54699

2 comentarii

  1. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

    Mecanica, o arta deseori neglijata, mecanica fina are minunate legende si povestiri adevarate de marturisit, iubitorilor de pretutindeni.
    Constructia manuala de masini si trenuri in miniatura, constructia de ceasuri, obiecte decorative si multe altele, nu sunt indeajuns pretuite la noi in tara.
    Propun respectuos Inaltimilor Voastre Regale, alaturi de iubitorii a tot ceea ce inseamna mecanica, propun zamilisirea a ceea ce s-ar denumi Arta Mecanicii.
    Intr-un astfel de Institut, toti iubitorii de mecanica, ar inventa si construi, contra cost moderat, drept abonati, adevarate creatii.
    Un astfel de proiect este greu de infaptuit, insa, daca iubitorii de mecanica sunt pregatiti de voluntariat, atunci, intelepciunea Domnului va reusi innoit sa ne daruie bucuria lucrului bun si frumos.

  2. Ana Enrico says:

    Intreaga noastra familie, imprastiata pe mapamond si in special bunicul meu impartaseste o profunda admiratie si respect fata de Majestatea Sa Regele Mihai si fata de intreaga Familie Regala ! Strabunica mea, mama bunicului, a avut deosebita onoare de a primii o educatie aleasa in internatul patronat la aceea vreme de Regele Ferdinand si Regina Maria. Chiar daca traim de foarte multi ani departe de Romania, speram si ne dorim ca monarhia sa revina pe melegurile tarii ! smile Va dorim succes in continuare ! O zi frumoasa cu soare intregii Familii Regale ! Salutari din Germania ! smile

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53344630
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate