“Ora Regelui” (IX)


TVR1 a transmis sâmbătă, 22 septembrie 2012, la ora 13, a noua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Sumarul emisiunii, semnată de Camelia Csiki, a fost:
– 16 ani de la căsătoria Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu. Nunta s-a oficiat în Elveția, deoarece Regelui Mihai i-a fost permis să se întoarcă în țară abia în anul 1997. Imagini de la Nunta Princiară din 1996.
– Muzeul Satului din București, cel mai vizitat loc turistic din România, s-a născut din dorința unuia dintre regii României. În anul 1936, Carol al II-lea și Fundațiile Regale au sprijinit financiar deschiderea celui care avea sa fie al doilea muzeu al așezărilor rurare în aer liber din lume.
– Mărturiile câtorva români din  diasporă care se întorc în țară an de an pentru a fi alături de Regele Mihai.
– Catedrala Mitropolitană din Timișoara, una dintre numeroasele ctitorii regale, a fost inaugurată în toamna anului 1946, la o ceremonie în prezența Regelui Mihai I.
Realizator:  Camelia Csiki
Producător tv: Maria Cristina Țilică.

 

Emisiunea este disponibilă pe Internet, la adresa http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-53728

3 comentarii

  1. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

    Calduroase Reverente, Majestatea Voastra Regele Mihai I, etern simbol pentru romanii de pretutindeni, exemplu pentru semenii de pretutindeni, intru Arta Binelui, in spiritul Domnului Isus Cristos !

  2. Catrinel Serghie says:

    Multi Ani Fericiti Altelor Lor Regale, in armonie si mult bine pentru Domniile lor, familie si pentru amaratul asta de popor. Maiestatii Sale Regelui Mihai, as dori sa ajung sa-i sarut mana. Aveam 8 ani cand a cazut napasta peste noi. Cu sentimente deosebit de frumoase, Catrinel Serghie.

  3. Bucur Gabriela says:

    Urmaresc sambata de sambata emisiunea si aflu lucruri noi pentru mine .Felicitari realizatorilor.este foarte interesanta.Cu acelasi respect ,pentru Casa Regala a Romaniei.Bucur.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53344458
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate