Comunicat

Palatul Elisabeta, 2 februarie 2008
Secretariatul Majestatii Sale Regelui

Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai este autorizat sa transmita urmatorul comunicat:

Majestatea Sa Regele Mihai I considera ca incetinirea sau oprirea efortului de deconspirare a politiei politice comuniste este un act impotriva viitorului romanesc. Tara noastra a avut, in deceniul trecut, suficiente momente de ramanere in urma si de ambiguitate.

Nu este posibila o constructie durabila romaneasca in lipsa respectului fata de institutii si fata de valori. CNSAS este o institutie perfectibila, care are multe de facut pentru a ajunge la rezultatele de care societatea romaneasca are nevoie. Dar aceasta institutie are nevoie sa fie intarita, nu desfiintata.

In tara noastra trebuie sa domneasca legea, nu oamenii. Clasa politica romaneasca are raspunderea principala in acest sens.

Drumul Romaniei catre o societate statornica, indreptata catre valorile democratiei si libertatii nu este nici reversibil, nici indoielnic. Majestatea Sa Regele cere intregii societati romanesti sa faca orice efort posibil pentru ca acest drum sa nu mai fie pus sub semnul intrebarii.

17 comentarii

  1. N.N. says:

    Alteta Voastra,

    In primul rand as vrea sa subliniez importanta mesajului Majestatii Sale, care inca o data a dat dovada de multa implicare, dar si de o diplomatie remarcabila. Pe de alta parte, as dori sa semnalez o nedreptata ENORMA ce se face Majestatii sale Regele Mihai I al Romaniei, pe pagina ce ii este dedicata in enciclodedia multimedia Wikipedia. Astfel, accesand adresa http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_al_României, se pot observa o serie de inadvertente grave in raport cu adevarata istorie a monarhiei. Astfel, se argumenteaza teorii conform carora Majestatea Sa ar fi plecat cu bogatii imense in 1947 din Romania, ca Majestatea Sa ar fi intarziat sa condamne actul de la 30 decembrie 1947 sperand sa isi obtina valorile pe care le lasase in tara prin intermediul unor intelegeri cu regimul comunist, sau ca Majestatea Sa l-ar fi arestat pe Antonescu tocmai pentru a grabi inaintarea trupelor sovietice pe teriotoriul Romaniei. Nu in ultimul rand, autorul textului subliniaza pe final faptul ca Actul semnat de Majestatea Sa pe 30 decembrie 2007 prin care se modifica legea salica, ar fi un act nedemocratic.
    Alteta, cred ca aceste crunte neadevaruri trebuie aduse la cunostiinta Casei Regale, astfel incat site-ul sa fie modificat, si, de ce nu, autorul sau sa fie condamnat, macar la nivel moral.
    As dori pe final sa imi exprim totatul atasament fata de valorile regalitatii, si totodata sa imi exprim speranta ca intr-o zi in Romania se va face dreptate, iar monarhia se va reinstaura de facto si de iure. Asa sa va ajute Bunul Dumnezeu!

    Cu profund respect,
    N.N

  2. Raspuns pentru NN says:

    Va multumesc pentru mesaj si pentru gandurile dumneavoastra. Aveti perfecta dreptate. Wikipidia, desi un instrument util si accesat zilnic de un numar impresionant de vizitatori, este vulnerabil in fata netrebnicilor. Am vazut, cu tristete, cum acest instrument de informatie si comunicare a fost pur si simplu infestat de unele dintre cele mai abjecte elemente perimate din societatea romaneasca, ce si-au gasit loc in subsolul vietii din tara noastra, singurul loc pe care il mai pot ocupa.

    De-a lungul ultimilor ani, astfel de indivizi au facut mult rau, nu numai pe Wikipidia. Din pacate, oameni ca dumneavoastra, care au un instinct corect, nu-si pierd vremea contracarand toate abjectiile pe care acesti oameni le scriu. Dupa cum probabil stiti, de multe ori raul este mai dinamic, mai motivat si mai ager decat binele. Cel putin in Romania.

    Exista modalitati de a protesta impotriva unui text si de a contracara minciuni sau calomnii. Ar fi foarte bine daca dumneavoastra sau alte persoane care va impartasesc opiniile ati interveni in textele de la Wikipidia, aducand argumentele pe care le considerati corecte. Nu sunt insa in masura sa va dau sfaturi in acest sens, fiindca nu sunt un cititor al acestui site.

    Sunt, in schimb, bucuros ca cititi blogul si, mai ales, ca imi impartasiti parerile dumneavoastra. Este un semn de incredere pe care il pretuiesc.

    Cu toata consideratia,
    Principele Radu

  3. Voi veni cu placere anul acesta la Turnu Severin. Nu pot sa va spun insa data exacta. Agenda mea are in acest moment prevazuta o vizita la sfarsitul anului. Ar putea fi insa o alta calatorie in zona, in primavara. Va voi tine la curent, daca acest lucru va este de interes.

    Principele Radu

  4. N.N. says:

    Alteta Voastra,

    As dori sa va multumesc pentru raspunsurile prompte primite atat la intrebarea mea referitoare la o posibila vizita la Turnu Severin, cat si la mesajul referitor la minciunile de pe Wikipedia. Venirea dumneavoastra la Turnu Severin este de foarte mare interes atat pentru mine cat si pentru multi altii cu vederi monarhiste. Va asteptam atat pe dumneavoastra cat si, de ce nu, pe Majestatile Lor impreuna cu Alteta Sa Regala. Va multumim pentru tot ce faceti pentru Romania!

    Cu stima,
    N.N

  5. Nicoara Ovidiu says:

    Alteta Voastra!
    Am dat click pe Wikipedia;se pare ca au scos mizeriile publicate despre Casa Regala Romana si despre MS Regele Mihai.Oricum sa le fie rusine(daca pot avea acest sentiment) celor cari si-au permis asemenea minciuni-oricum fac parte din aceeasi clica de derbedei crescuti si educati de slugile Moscovei,in imensa gaura neagra in care a fost scufundata Romania timp de peste 45 de ani!
    Mesajul Majestatii Sale este in perfect acord cu Regala Sa demnitate:sobru si la obiect,vorbind despreun act”indreptat impotriva viitorului Romanesc”.Nici nu se putea o luare de atitudine mai pertinenta care reprezinta o palma morala rasunatoare pe obrazul unor indivizi care ar trebui sa reprezinte autoritatea judiciara,constitutionala si morala majora in Statul Roman!Din nefericire cei mentionati nu sunt decat niste jalnice caricaturi,manati de interese total straine locului pe care il ocupa.
    Ma alatur Casei Regale Romane(mereu reperul moral suprem al Tarii!),in demersul Sau ca in Romania “sa domneasca legea si nu oamenii”.De asemenea sunt perfect de acord cu ideea ca CNSAS este o institutie ce trebuie intarita si nu desfiintata.Am fost la CNSAS-mi-am vazut si eu dosarul de urmarire informativa-si pot spune ca am vazut acolo oameni minunati,total dedicati muncii lor;de accea sustin ca aceasta institutie trebuie nu numai sa supravietuiasca si sa fie temeinic consolidata!
    Cu toata consideratia,
    Dr.Nicoara Ovidiu

  6. ioana balescu says:

    Buna ziua,

    Nu stiu daca este oportuna popunerea mea, nu stiu daca cineva este intersat de ea. Eu insa am sa o fac. De ceva vreme indelungata caut pe la librarii si pe la edituri cartea in 3 volume “Povestea vietii mele” scrisa de Regina Maria. Am aflat cu tristete ca nu exista pe nicaieri. As dori contra cost sa o achitionez sau poate in urma mai multor mesaje de acest gen cineva va fi interesat sa o reediteze. Poate editurile ALL si Humanitas la acre am gasit mai multe carti peste membrii familiei regale a Romaniei, carti care respecta adevarul istoric si nu dizertatii ale unor neaveniti care induc lumea in eroare privind adevarata realitate a regalitatii in Romania.
    Cu multumiri
    Ioana

  7. Bibliotecaru says:

    “Indiferent de banii pe care ii ai, trebuie sa lucrezi, pentru ca munca iti da libertate. Si fiicele mele lucreaza. Toate”, a spus regina.

    În timp ce coborâtorii din os domnesc se joacă de-a munca, domnia voastră vă jucaţi de-a prinţul? “Alteţa sa regală”? În ce lume trăiţi domnul Radu Duda, vă vindeţi trupul, mintea şi fiinţa pentru a vă construi un castel de nisip ce se va destrăma de îndată ce apa se va fi evaporat. Pierderea într-o lume ireală vă poziţionează faţă de societate nu într-o condiţionare de respect şi în atitudinea pe care o au mesenii faţă de bufonul regelui. În sensul că bufonul era singurul personaj care putea spune orice pentru că este cu minţile pierdute. Domnule Duda jucând un rol de teatru încercaţi să jucaţi un rol în rândul României. Ce sunteţi pregătit să faceţi pentru România în afară de a lua un salariu bunicel pentru o funcţie onorifică? În acest moment vă asemănaţi foarte mult cu personajul lui Fyodor Dostoevsky, prinţul Mishkin. renunţaţi domnule la astfel de titluri de nobleţe până “nu ne râde” întreg universul cosmic. Puteţi foarte bine fi domnul Duda Radu, cetăţean român şi vi se va spune alteţă atunci când veţi inspira respectul cuvenit.

  8. Nicoara Ovidiu says:

    Domnule “Bibliotecaru”, aruncati cu jigniri si mizerii,dar ca lasitatea Dv.sa fie integrala,nu aveti curajul sa va desvaluiti identitatea,ca orice valach care se” respecta”,cu creierul spalat de comunism-securismul,adus de alogeni veritabili si cazaturile neamului Romanesc. In rest,va mai sugerez sa postati pe bloguri care vi s-ar potrivi mult mai bine,pe la manelisti,poate,intrucat pe acest blog se discuta lucruri serioase,cu adevarat profunde pentru tara in care traim. Persoane ca Dv. nu au ce cauta in aceasta companie.
    Cu toata consideratia(evident pentru AS Regala Printul Radu de Hohenzolern-Veringen)!
    Dr.Nicoara Ovidiu

  9. L. H. says:

    ”Povestea vietii mele” este o lucrare minunata! am cele 3 volume aparute in 1991. O reeditare ar fi binevenita totusi pentru cei care nu reusesc sa obtina aceasta carte.

  10. un cetatean says:

    Alteta voastra, as dori sa va anunt existenta pe internet a ununi proiect de constitutitutie MONARHISTA realizat din cate am inteles de un grup de studenti.
    Va voi posta un link indata ce intru in posesia lui.
    Va multumesc

  11. Dr.George Calalb says:

    Altetea Voastra Interventia Majestatii Sale Regelui Mihai,prin mesajul transmis,umple un gol,pe care oamenii politici n-au putut sau s-au ferit,sa-l umple.Ca presedinte al Conventiei Medicilor Democrati din Romania,ONG care-a organizat alaturi de alte 22 organizatii,protestul care-a avut loc in Piata Universitatii,mi se umple inima de bucurie ca Regele nostru este alaturi de noi

  12. Marian Radulescu Buzau says:

    Domnule bibliotecaru.
    Nu am fost un fan al monarhiei, lucru recunoscut la intalnirea cu Alteta Sa Principele Radu, apreciindu-mi sinceritatea, dar privind la cele ce se intampla in aceste momente in tara cu acesti politicieni, pe care intreaga tara ii cunoaste de borfasi ordinari, hoti, delatori, jefuitori, anitiromani , consider ca interventia ta este execrabila. Iti propun sa ai inteligenta de a analiza bine evenimentele si sa vezi cine joaca teatru si cine nu. Cel putin din cele ce stiu, am vazut si citit, Alteta Sa Principele, ca si intreaga Casa Regala are o contributie mai mare in a face loby Romaniei decat actualii diplomati inscaunati pe interese politice, ca vin cu un program pe 30 de ani pentru propasitrea Romaniei, ca din ceea ce fac se vede ca nu reprezinta nici un interes de grup sau de partid, ci doar interesele Romaniei…
    Asa ca ar fi cazul sa va revizuiti atitudinea si macar sa recunoasteti ca ati gresit…
    Sa auzm de bine!

  13. Bibliotecaru says:

    @ Dr.Nicoara Ovidiu
    Nu este vorba de curaj, eu îmi ofer identitatea prin adresa de blog. Din nefericire acest blog nu are acea rubrică în care să poţi introduce adresa, un lucru rar în lumea blogurilor.
    Dar, pentru că cereţi asta atât de imperativ, am să o scriu aici:
    http://giconet.blogspot.com/
    şi mă semnez,
    Gheorghe Florescu
    Între timp domnul Duda a renunţat la funcţia sa din cadrul statului român şi consider că a fost un gest onorabil, pe care îl aplaud.

  14. Bibliotecaru says:

    @ Marian Radulescu Buzau

    “Ce se intampla in aceste momente in tara cu acesti politicieni, pe care intreaga tara ii cunoaste de borfasi ordinari, hoti, delatori, jefuitori, anitiromani” este o durere foarte mare şi pentru mine, poate chiar mult mai mare decât este uman suportabil, asta nu exclude faptul că cineva, într-o ţară care este, până una alta, republică să se comporte de parcă ar fi Monarhie. Dacă domnia voastră doriţi să simţiţi Casa Regală aproape, este OK, nu am nimic împotrivă şi nu am să alătur nici un fel de calificativ alături. Spre deosebire de domnia voastră eu am fost un admirator al monarhiei şi al ideii că lumea ar putea fi condusă de urmaşii celor unşi de Dumnezeu.
    Toată această admiraţie s-a dezumflat însă imediat ce familia regală a încetat să mai fie un simbol şi a început să urmărească aspecte economice prin memoria istoriei. Şi pentru ca totul să se îndrepte spre dezastru, de legile date special pentru obţinerea domeniilor regale au început să profite şi alţi “urmaşi” samsari care trăiesc după păcălirea urmaşilor diferitelor personalităţi de acum 60 de ani şi care au descoperit că România este a lor, şi acum obţin parcuri prin Bucureşti.
    Lumea această mercantilă nu mai respectă imaginea mea idilică cu oameni superiori urmaşi ai unşilor lui Domnului.

    PS. Reacţia mea execrabilă a irump atunci când am citit în ziare că prinţul Duda cere adresarea prin cuvintele “alteţa voastră regală”. Relativ la această cerere am sugerat ca domnia sa să aştepte ca respectul unei astfel de exprimări să vină din interior, dacă este cazul, şi nu impus.
    Amintesc că soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu este rege ci prinţ consort. Domnia sa nu s-a gândit niciodată să-şi spună rege, şi nu are nici un cuvânt de spus într-un stat monarhic şi nici nu poate ajunge lider monarhic la moartea reginei. Parcă e altceva, nu-i aşa.

    De obicei nu sunt atât de dur în exprimare, dimpotrivă, sunt delicat şi sensibil, cel mult ironic, dar cred că în anumite ocazii un mesaj dur este necesar pentru a atrage atenţia la adevăratul mesaj… un rege trebuie să ştie să fie un simbol, un model, să impună respectul şi nu să-l ceară. Eu aştept ca domnul Duda să înveţe să fie prinţ. Dacă domnul Duda este plămădit ca prinţ va ştii să deosebească jignirea presupusă de acel ceva venit să-l ajute în viaţă, un duş rece.

  15. Adrian Halga says:

    Stimabile domn Florescu cu nume de cod “Bibliotecaru”,

    In primul rand Alteta Sa Regala Principele Radu este un adevarat gentleman (ceea ce nu se poate spune despre dumneavoastra si nici despre vreunul din actualii politicieni romani) si in al doilea rand este Principe al Romaniei a carui activitate este pusa neconditionat in slujba cetatenilor romani.
    Sunteti complet dezinformat! Nu Alteta Sa Regala joaca teatru, ci actuala clasa politica din aceasta pretinsa republica joaca, fara pic de talent rolurile din piesele lui Caragiale, interpretand insa cu succes doar “Napasta” poporului roman.
    Am observat ca Romania colcaie de persoane care in frustrarea lor incearca numai sa denigreze persoane de o inalta moralitate si aleasa tinuta, pe care din nefericire nu le cunosc personal, dar se vede ca le invidiaza.
    Parafrazand titlul unei opere a lui Mark Twain Alteta Sa Regala este cu adevarat Printul, pe cand dumneavoastra nu puteti fi nici macar cersetorul.

    Cu nemarginit dispret pentru Nesimtirea Voastra mult stimabile Bibliotecar,
    Adrian Halga

  16. Bibliotecaru says:

    @ Adrian Halga

    Nu înţeleg ce aţi dorit să faceţi, dar practic aţi căzut în capcana pe care singur aţi construit-o.
    “Alteta Sa Regala Principele Radu este un adevărat gentleman”. Vi sa părut că am spus eu, că nu este? Practic mi-aţi pus în gură nişte vorbe, deloc frumos din partea domniei voastre.
    Apoi afirmaţi că eu nu sunt un om gentil, un alt lucru urât din partea domniei voastre. Nu-mi arog calitatea de gentleman, dar mi se pare deplasat ca domnia voastră să-şi exprime o astfel de părere la adresa mea fără să ştie cine sunt cu exactitate.
    “si nici despre vreunul din actualii politicieni romani”, adică spuneţi că aş fi un politician român, adică un lucru fals (un al treilea lucru urât)
    Că “Alteta Sa Regala joaca teatru” nu încape vorbă, chiar l-am văzut în câteva piese de teatru de televiziune, şi aş putea spune că a făcut nişte roluri destul de bune, mie, cel puţin, mi-a plăcut. Mai sunt şi trei filme… recunosc că nu le-am găsit.
    (al patrule lucru urât pe care îl spuneţi, de data aceasta despre actorul Radu Duda)
    “Alteta Sa Regala Principele Radu”, este principe în măsura în care Regele Mihai este rege în România şi Ion Iliescu preşedintele României. Să nu ne facem că nu înţelegem despre ceea ce vorbim. Că domnia voastră alegeţi să vă adresaţi cu titlul de nobleţe avut odată, este una, dar să oferiţi drept argument “in al doilea rand este Principe al Romaniei a carui activitate este pusa neconditionat in slujba cetatenilor romani.” este cu totul altceva. Hai să nu ajungem aici totuşi, că nu se face. Poate ne amintim că mulţi principi s-au bătut între ei pentru tron, deloc creştineşte (calitatea specială a regelui este că alegerea sa este pusă în seama lui Dumnezeu)

    Eu, cerşetorul, trec peste vorbele domniei voastre la adresa mea, iar dispreţul exprimat mă lasă rece. Eu nu am adresat nici un fel de invectivă, nu am făcut decât să-mi spun părerea, nu am cugetul încărcat cu nimic. Probabil că domnia voastră sunteţi adeptul unei totele lipse de democraţie, din moment ce nu admiteţi ca un banal cerşetor, cetăţean al acestei ţări, să aibă dreptul de exprimare.

    M-aş hazarda să presupun că sunteţi elev sau foarte tânăr, tonul folosit îmi lasă această impresie. Aţi dorit să apăraţi regalitatea dar aţi reuşit să o jigniţi. Eu unul nu sunt atât de fragil încât să mă cutremur de impresia pe care o las domniei voastre sau altcuiva. Deloc bine, domnule, deloc bine. Dacă voi ajunge însă să candidez la preşedinţie, aştept votul dumneavoastră şi, de ce nu, al Casei Regale. 🙂 Eu garantez democraţia, veghez asupra tuturor drepturilor acordate de Constituţia Română.
    Vă mulţumesc pentru timpul acordat lecturii acestor rânduri.

    http://giconet.blogspot.com/

  17. Carmen Teodorescu in Di Sciascio says:

    Cu ocazia Zilei de Nastere , 25 octombrie , a Majestàtii Sale Rege Romànilor, doresc sà và adresez un sincer “La multi ani!” sà tràiti multi ani cu multà sànàtate si fericire alàturi de familia Excelentei Voastre. Doresc sà adaug cà multi romàni asteaptà ca Excelenta Voastrà sà revin pe tronul Romàniei, pentru cà ati fost si sìnteti o personalitate marcantà si de mare valoare moralà si politicà, a secolului XX, iar tara noastrà ìn momentul de fatà are nevoie de un adevàrat om politic intransigent , capabil , si de valoare ca Voi; aceastà necesitate este simtità atìt pe plan intern cìt si pe plan extern. Doresc sà và adresez ìn ìncheiere ìncà o datà , La multi ani, si Dumnezeu sà và dea numai satisfactii e bucurii.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53410949
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate