Scrisoare de la Corina Bedreagă

Majestăţile Voastre, Alteţele Voastre Regale,

Numele meu este Corina Bedreagă, sunt din Râmnicu Vâlcea şi am poate cea mai frumoasă profesie din lume, aceea de bibliotecar. Frumoasă prin minunatele porţi spre cunoaştere care se deschid cu fiecare filă a unei cărţi, dar nu protejată de vremurile acestea atât de tulburi.

Am hotărât să vă trimit această postare în numele celor care mai au un grăunte de speranţă în inima lor, care depun eforturi susţinute în domeniul în care activează şi care speră că România nu este înca un tărâm pierdut. Vă urmăresc activitatea de câţiva ani, prin intermediul postărilor atât de interesante apărute pe acest blog, dar şi prin intermediul apariţiilor în presă.

Pe Majestatea Voastră V-am descoperit de mic copil, în poveştile minunate ale bunicii, care îmi arăta frecvent portretul unui bărbat falnic pe pagina gardă din manualul de citire şi, mai apoi, în paginile cărţilor din Biblioteca unde lucrez. Precizez că nu fac parte din niciun partid politic, iar atunci când am fost curtată să fac parte din vreunul, am refuzat cu îndârjire. România mea nu are culoare politică şi consider că între mine şi Majestatea Voastră nu am nevoie de niciun intermediar (iertată să îmi fie metafora). Cert este că în inima mea sunteţi singurul care îmi dă putere să trec peste toate neplăcerile de zi cu zi. Dar oare câţi români nu gândesc aşa? Şi observ cu bucurie că aceştia încep să se exprime.

Cineva m-a întrebat la un moment dat: “Bine, bine, este instaurată monarhia! Şi ce poate face Regele? Oare ne cresc salariile? Sau ni se schimbă cumva nivelul de trai?”. “Poate că nu!”, am răspuns. “Dar sunt sigură ca vom putea gândi limpede. Şi când gândeşti limpede, lucrurile intră pe făgaşul lor normal”. În anii 2010 şi 2011, am avut onoarea de a participa la cele două ediţii Garden Party organizate la Palatul Elisabeta, experienţă pentru care nu pot decât să Vă mulţumesc din toată inima, deoarece mi-aţi oferit cel mai frumos dar şi cele mai frumoase emoţii din viaţa mea, simţite alături de românii veniţi din toată ţara. Şi tot de la Majestatea Voastră şi de la Alteţa Sa Regală Principele Radu am primit cele mai frumoase scrisori de mulţumire. Ştiţi că sunteţi singurii care mi-au mulţumit vreodată pentru ceva? Ce leacuri miraculoase pentru suflet, care mă inspiră şi acum şi care imi oferă atâta curaj şi speranţă. Speranţă contopită însă cu o stranie stare de dor, dor de acea Românie care există, care este atât de aproape de noi, dar care parcă intenţionat nu este luată în seamă.

De ce spun asta? România profundă a prins glas zilele acestea, după cum bine se poate observa. Am ascultat discursurile politicienilor şi nu puţine au fost momentele în care am zâmbit, deoarece nu am simţit că mie mi se adresează cineva. Memorabile sunt vorbele Majestăţii Voastre din acel discurs extraordinar susţinut pe data de 25 octombrie 2011: “Regina şi cu mine, alături de Familia Noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre”. În vremurile acestea, prăpastia dintre mediul politic şi România profundă se adânceşte. Despre atitudinea nepotrivită a preşedintelui, nu mai vorbesc. Cuvintele jignitoare adresate Majestăţii Voastre, dar şi nepăsarea faţă de cei care protestează zilele acestea, proiectează coordonatele unor tendinţe foarte periculoase, care pot genera ireparabile rupturi în societatea românească. Şi da, pentru prima dată în viaţa mea, am un crez. În atâta bâjbâială cotidiană, nu mă mai simt un om descumpănit. Dacă Regele nostru este un model de conduită morală, de bun simţ şi de profesionalism, cum aş putea eu să disper? Trăiesc cu speranţa că într-o zi, România va redeveni demnă, asa cum a fost cândva.

Câtă nevoie avem de Regele nostru!

Cu dor nespus de România Altfel,
Corina Bedreagă
Râmnicu Vâlcea, 25 ianuarie 2012

7 comentarii

  1. Donatien says:

    Cat de frumos!minunata scrisoare!O nobila profesie intr-adevar,vorbe scrise din inima si in asentimentul multor romani.Avem intr-adevar nevoie de Regele nostru!

  2. Eusebiu Ionescu says:

    S-au creat pe Internet mai multe petitii pentru oamenii care doresc revenirea la Monarhie.

    Una dintre ele este: http://www.petitieonline.com/pro-monarhie

    A doua este pentru utilizatorii retelei de socializare Facebook: http://www.causes.com/causes/593528-referendum-national-pt-transformarea-romaniei-in-regat-romania-monarhie-constitutionala?recruiter_id=182029796

    Am rugamintea ca fiecare dintre voi sa distribuie aceste doua petitii pentru a ajuta Familia Regala sa iti reia locul in fruntea societatii.

    Haideti sa readucem stralucirea acestei tari!

  3. Un mesaj care reprezinta semnul de pretuire al oltenilor pentru Majestatea sa si pentru Casa Regala. Felicitari autoarei si subscriem integral. Traiasca regele!

  4. Dumitru Cristian says:

    Splendide gandurile Corinei.
    E o scrisoare de un bun simt dezarmant. Realista si induiosatoare. Urmaresc zilnic acest blog de ani de zile, uneori am mai scris cate ceva pe aici. Acum simt ca trebuie sa mai spun ceva ce ma zgandara de la inceputul protestelor populare.
    Dorul dupa Majestatea Sa Regele Mihai I -asa de minunat exprimat aproape in fiecare postare de catre multimea de contributori – este quintesenta aspiratiilor sinelui natiei romanesti chiar daca prea multi nu constientizeaza acest lucru. Este DORUL dupa o VESTE BUNA de normalitate. Este aspiratia dupa starea de raz-bunare -in sensul aratat de filozoful Anton Dimitriu, acela de a re-pune ‘bunul’, ‘bunatatea’ inapoi in societate. Este nevoia imensa dupa mantuire, clamata de intreg neamul omenesc dar atat de ignorata de fiecare om … pana cand ceva il dezmeticeste sau pana cand moartea nu ii mai ingaduie sa mai spere ceva.
    Sunt grozav de multumitor lui Dumnezeu ca exista oameni ca Majestatea Sa Regele Mihai al nostru si ca familia Sa pentru care nu am suficiente cuvinte de apreciere.
    Dar cel mai mult ador -nu doar apreciez- la Regele Mihai este ca El Insusi are -stiu- ca REGE pe Regele Regilor, Domnul Domnilor, Infinitul, Extraordinarul, Iubitorul Mantuitor Ieshua Mashia (asa imi place sa-I ortografiez slavitul Nume).
    Majestate, imi inving retinerile protocolare si Va adresez direct declaratia mea de dragoste nu doar pentru ca sunteti Regele meu ci mai ales ca unui prea-iubit FRATE intru Hristos. Am fost adanc miscat citind cartea interviurilor Majestatii Voastre cu Mircea Ciobanu de acum doua decenii. M-am lamurit de profunzimea credintei pe care o aveti si pe care va marturisesc ca mi-am insusit-o si eu de mic copil datorita unor parinti credinciosi.
    Ce imi doresc grozav de mult pentru natia romana este nu doar revenirea monarhiei ci si (mai mult) revenirea credintei in crestinii romani. Conationalii ar trebui sa ia exemplu de la Majestatea Voastra si si de la aceasta relationare directa cu Dumnezeul cel Vesnic, Cel datator de viata vesnica. Il vom inatlni mai curand sau mai tarziu, sunt sigur ca va este dor de El cum imi este si mie.
    Din PACATE romanii asteapta doar indreptari materiale, pentru viata pamanteasca. Pregatirea sufletului lor e lasata deoparte, iar ‘pastorii sufletesti’ rareori stiu ei insisi pe ce lume traiesc.
    Caci exista o VESTE nu doar BUNA ci EXTRAORDINAR DE BUNA – Evanghelia, pe numele ei grecesc- aceea ca unor pacatosi ca noi, unor rebeli fata de Creatorul lor, cum suntem noi, oamenii, ni se pune inainte, in permanenta, ‘LA OFERTA”-cum apare prin reclame, acea realizare fantastica -ce L-a costat grozav- a imensei dragoste a lui Dumnezeu de a ne reabilita. Si de a ne re-aduce in prezenta Lui majestuoasa.
    Sunt fericit ca pot spune acest lucru aici, pe acest blog al constiintei de neam.
    Multumesc si Altetei Voastre, Principe Radu, pentru aceasta sansa de a ne exprima. M-as bucura daca Majestatea Sa Regele ar putea citi cuvintele mele.
    Si Alteta Voastra, Principe, sunteti un exemplu colosal pentru mine. V-ati nascut in Romania, ca un roman obisnuit, ca mine, ca cei mai multi romani, insa sansa intalnirii cu minunata Principesa Margareta v-a conferit intrarea in familia regala. Tot asa intalnirea oricarui om cu Persoana mai minunata a Principelui Cerului ii va da prilejul sa fie un Copil al lui Dumnezeu.
    Aceste ganduri postate aici as vrea sa le pot spune peste tot cu maxima seriozitate. Luarea lor in consideratie de catre poporul nostru ar insemna nu doar binecuvantarea pamanteasca ci mai ales acea promisiune de viata vesnica in Imparatia lui Domnezeu, Veste Expraordinar de Buna pe care o intalnim peste tot pe paginile Sfintei Scripturi.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  5. Stelian Rotaru says:

    Stimata Corina,
    Iata, ca sa nu fie ASR singurul care va multumit, va transmit si eu, si cred ca vor urma multi, multumiri pentru minunata scrisoare. Am totusi o nedumerire. Inteleg, nu simpatizati cu niciun partid. Cum credeti ca se poate reinstaura monarhia in mod democratic ? Nu e totusi necesar ca oameni de valoare ca Dv. sa ajunga in parlament? Chiar daca o multime de oameni ar striga in strada “Romania cheama Monarhia!”, care ar fi urmatorul pas ? Nu-mi luati mesajul meu ca repros ci ca o invitatie.
    Cu stima S.R.

  6. Eatan Niculina says:

    Felicitari pt. scrisoare !

  7. GHEORGHE SPORIS says:

    Felicitari pentru gandurile tale adresate din inima celui care a fost odata REGELE tuturor romanilor. Astazi, traim, la nivel de varf, intr-un fel de anarhie generalizata, in care, din pacate, vrem nu vrem, ne aflam si noi – fiecare are “dreptatea” lui si face ce vrea – nimeni nu asculta de nimeni, iar noi, cei care i.am propulsat acolo, suferim si induram toate nedreptatile care ni se fac. Nimeni dintre cei multi nu are cui sa se planga. Distanta dintre popor si cei cocotati in varf este foarte mare. Cred ca MONARHIA ar fi o solutie de apropiere între varfuri si popor.
    -Imi place cum gandesti si-ti simt caldura gandurilor tale frumoase pentru ROMANIA SI POPORUL EI.
    Inca odata, FELICITARI!

    Cu deosebita apreciere si stima,
    Gheorghe SPORIS

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53353612
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate