Scrisoarea unui tânăr cercetător român

Către: Alteţa Sa Regală Principele Radu

Palatul Elisabeta, Şos. Kiseleff 28,

011347, Bucureşti 1, România

Alteţa Voastră,

Bună ziua, sunt cercetător în cadrul unei universităţi de stat din România. În momentul de faţă am  plecat din ţară însă împreună cu soţia urmărim cu îngrijorare evenimentele din viaţa publică românească. Eu şi soţia nu ne pricepem prea mult la politică, nefiind afiliaţi nici unui partid, dar amândoi suntem tineri şi ne iubim ţara şi familia.

Mesajul adresat din suflet Alteţei Voastre este rugămintea de a considera revenirea monarhiei la conducerea ţării.

Credem că formula unei monarhii constituţionale este cea mai sănătoasă variantă în momentul de faţă, iar ideea revenirii Casei Regale are şanse să se impună în acest moment în sufletele oamenilor, din cel puţin următoarele motive:

–    Imaginea favorabilă a Casei Regale şi legăturile puternice pe care le are în Europa şi în lume.
–    Monarhia duce automat la ideea de stabilitate, ceea ce poate creşte rating-ul de ţară şi încrederea investitorilor.
–    Gradul de nemulţumire al populaţiei faţă de instituţia Preşedintelui şi asocierea subconştientă pe care oamenii o fac între necazurile lor şi această instituţie şi partidul de guvernământ.
–    Puterea Casei Regale de a izola complet mişcările extremiste ce încearcă să îşi facă loc pe scena politică în momentul de faţă.
–    Suportul existent din partea unui segment al populaţiei faţă de ideea de monarhie constituţională şi relativa debusolare a clasei politice şi a susţinătorilor acesteia.
–    Proasta imagine pe care şi opoziţia deopotrivă şi-a făcut-o în ultima vreme.
–    În acest context o mare majoritate a oamenilor vor asocia ideea de Rege cu ideea de protecţie, fiind exact elementul ce ne mai poate reda tuturor speranţă şi încredere în cei ce ne conduc.
–    Atacul gratuit pe care domnul preşedinte Traian Băsescu l-a făcut asupra Regelui Mihai este încă proaspăt în mintea românilor. O readucere în discuţie a acestui aspect pusă în contrast cu actele de caritate pe care Majestatea Sa şi Casa Regală le fac în satele din comuna Săvârşin ar putea fi lovitura fatală pentru desfiinţarea instituţiei preşedintelui.
–    Imaginea Regelui Mihai în ultimii ani din viaţă, (vă rog să îmi permiteţi să fac această afirmaţie pentru claritate) şi ideea reîntoarcerii Majestăţii Sale la putere exact când ţara are nevoie de el va fi în mod automat percepută ca împlinirea supremă a datoriei unui rege faţă de poporul său până în ultima clipă, iar cuvintele ultima clipă trebuie sa fie clar rostite în mesajul către oameni, sau să reiasă din context.
–     Ideea abdicării regelui, atât de violent şi iresponsabil combătută de domnul preşedinte Traian Băsescu poate fi balansată deciziv în favoarea Majestăţii Sale şi rezona puternic în inimile noastre. Poate că aşa a orânduit Dumnezeu: ca Regele Mihai să trăiască până la această vârstă, când poate veni cu umilinţă în faţa suferinţei românilor şi poate spune doar atât: Dragi români. Vă iubesc şi îmi cer iertare poporului român. Trăiască România ! Mi-aş dori să aud acest mesaj scurt, exact aşa , acum  iarna, în faţa oamenilor, pentru a intra in cărţile de istorie, a ne încălzi sufletele şi a aprinde şi mai tare scânteia necesară schimbării în bine.

Ar putea fi cea mai mare lovitură de teatru din viaţa politică în România ultimilor 22 de ani, însă mă tem că acest mesaj nu poate fi rostit decât de la tribuna şi nicidecum de la televizor.

Îmi este greu, mă încearcă o ruşine foarte mare  şi simt un nod greu în gât îndrăznind să enumerez aceste din urmă idei, însă cu Isus în suflet şi cu lacrimi în ochi am curajul să vă scriu.

În numele binelui pentru România, împreuna cu soţia vă rugăm să primiţi acest mesaj cu încredere de la doi tineri. Ştim că ideea este extrem de riscantă şi poate nu sună în cel mai fericit mod, venind din partea noastră.

Avem însă convingerea că bunătatea Regelui şi a Alteţei Voastre, de care ştiam (şi ni se confirmă ascultând cu mare plăcere interviul pe care l-aţi acordat TVR Satu Mare), va fi percepută cu căldură imediat de majoritatea conaţionalilor noştri, dacă Alteţa Voastră sau Majestatea Sa Regele Mihai se va adresa poporului, acţionând cu viteză şi curaj.

Imaginea Regelui care contraatacă Nebunul, în ochii românilor, vă garantez, multora ni se va părea irezistibilă.
 Eu îmi iubesc Regele şi sunt dispus să îmi las soţia şi slujba pentru o vreme ca să slujesc Majestăţii Sale Regele Mihai.

Dumnezeu să binecuvânteze  Casa Regală, Regele şi neamul românesc ! Trăiască Regele ! Trăiască România !

Vă mulţumesc.

 Cu deosebită consideraţie,

Dr. X

16 comentarii

  1. Eusebiu Ionescu says:

    http://www.petitieonline.com/pro-monarhie

    Spune la cat mai multi prieteni de existenta acestei petitii si haideti sa facem noi ceva pentru tara, nu sa asteptam la altii.
    Sustine si tu trecerea la Monarhie!

  2. Eusebiu Ionescu says:

    S-au creat pe Internet mai multe petitii pentru oamenii care doresc revenirea la Monarhie.

    Una dintre ele este: http://www.petitieonline.com/pro-monarhie

    A doua este pentru utilizatorii retelei de socializare Facebook: http://www.causes.com/causes/593528-referendum-national-pt-transformarea-romaniei-in-regat-romania-monarhie-constitutionala?recruiter_id=182029796

    Am rugamintea ca fiecare dintre voi sa distribuie aceste doua petitii pentru a ajuta Familia Regala sa iti reia locul in fruntea societatii.

    Haideti sa readucem stralucirea acestei tari!

  3. Alteța Voastră Regală,
    Oriunde citesc opinii avizate găsesc promovată această idee, de revenire a monarhiei și recăpătare a demnității pe care românii o doresc acum mai mult decât niciodată; un murmur începe să prindă glas.

    Cu considerație și speranță,
    Daniel Andreș

  4. Adia P says:

    Aveti perfecta dreptate, si eu gandesc la fel, dar din pacate mentalitatea mult prea multor romani este departe de aceasta ideologie. Eu mi-as dori din suflet ca lumea sa se dezmeticeasca si sa inteleaga macar acum ca monarhia chiar ar salva Romania si nu ar mai fi doar un slogan in Piata universitatii.

  5. Hompot Claudiu-Tiberiu says:

    Sustin aceasta idee pe care expeditorul scrisorii o expune si cred ca ar trebui ca toti romanii sa o sustina pentru nenumaratele aavantaje pe care Casa Regala a Romaniei le-ar putea aduce tarii noastre.
    Trăiască Regele ! Trăiască România !

  6. Profesor Michael Shafir says:

    ATENTZIE, PRIETENI MONARHISTI:

    Monarhia constitutionala nu este solutia pentru iesirea din criza
    economica. Ea este numai piedica institutionala in fatsa pericolului
    complacerii in, sau revenirii la, criza morala si politica. In rest, tot
    de noi depinde. Monarhia nu poate “salva Romania” fara romani. NU
    mesianismului politic, DA institutionalismului apolitic. Traiasca Regele!

    Michael Shafir
    Chair, International Relations,
    Faculty of European Studies
    Babes-Bolyai University, Cluj-Napoca
    Romania

  7. Comentarii pe Facebook says:

    #
    Daniel Cergan frumos. Ma alatur cuvintelor acestui tanar cercetator roman.
    #
    Daniel Ivan Frumoasa scrisoarea. Plina de adevar.
    #
    Elena Diaconescu Si eu!!!!!!!!!!!!!
    #
    Luminita Coca TRAIASCA REGELE TRAIASCA CASA REGALA!
    #
    Adina Chendes Subscriu si eu cestei scrisori!
    #
    Florentin Draganescu subscriu
    #
    Ion Vaciu De departe vezi aproape…
    #
    Susman Dorin Sunt intru totul de acord !
    #
    Claudina Horecica Sveatchevici Subscriu si indraznesc sa sper…..
    #
    Tania Hodina Cu lacrimi in ochi scriu aceste ránduri,aproape ca nu vad literele,dar cu o bucurie enorma in suflet ma bucur din toata inima ca acest tineret minunat stie ce vrea,este bine informat si cu toata dragostea de tara ,neam si popor doreste sa devenim ceeace am fost,,Regatul Románesc,,,,,Traiasca Tineretul román,in frunte cu Regele nostru Mihai I de Románia,,,,,,
    #

  8. Ilișescu Delia says:

    Poate românii vor înțelege că stimatul domn X are dreptate în tot ceea ce a scris aici. Oamenii politici ai unei țări sunt imaginea poporului pe care-l reprezintă. Noi, românii, nu mai putem accepta să fim priviți de restul lumii prin prisma imaginii pe care o oferă clasa noastră politică. Tânjim de-a dreptul după un lider demn și virtuos.
    Dumnezeu să ni-l țină sănătos și să-l așeze acolo unde-i este locul cât mai curând!
    PS: Aș vrea să-i aducem la cunoștință și patriarhului nostru că unsul Domnului este aici și că, dacă banii au cumpărat capii bisericii, credința noastră nu poate fi murdărită…

  9. anca condoros says:

    Alteta Voastra Regala,
    ma alatur gandurilor si sentimentelor dr.X. Si sunt foarte multi oameni in Romania care cred si simt intocmai. Cata vreme Romania a fost monarhie, cred ca afost bine. Recunosc, nu stiu atata istorie pe cat ar trebui. Imediat dupa Revolutie, la 8 ani, prima carte rasfoita si citita intr-un mod stangace a fost o carte despre Regele Carol al II-lea. M-au fascinat, ca si copil, pozele magnifice prezentate, eleganta si demnitatea emanata de personajele din poze. Atunci a inceput simpatia mea deosebita pentru Familia Regala a Romaniei. Cartea, la ora actuala, arata de parca ar fi trecut prin razboi, a fost citita si re-citita in nenumarate randuri. Familia Regala a Romaniei, acum mai mult ca oricand, trebuie sa lupte pentru acest popor! avem nevoie de ajutorul Altetelor Voastre Regale, avem nevoie de Regele nostru si de Regina noastra. Anii de exil, plini de dureri si tristeti, trebuie sa se termine. Regele trebuie sa isi implineasca menirea pentru care s-a nascut! Regele este iubit,, este intelept, avem nevoie de MS.
    Cu plecaciune si deosebit respect,

  10. Stelian Rotaru says:

    Alteta,
    Am vazut la un tv. un sondaj care spunea ca 33% dintre romani doresc monarhia. Chiar daca e adevarat, putem reveni la monarhie, consider eu, doar prin metode democratice. 1. Prin referendum. (cine sa faca referendumul, cine sa numere voturile?) 2. Calea parlamentara. Avem siguranta ca un nou parlament va lua in discutie aceasta problema avand iin vedere ca este nevoie de modificari ale constitutiei? Eu regret ca aceste toate Aliante, ONG-uri, Asociatii, Fundatii, toate pro-monarhiste, nu au facut cel putin un pas inainte, cum ar fi repunerea Coroanei de Otel pe stema tarii ! Timpul nu este pierdut. Vom continua sa sprijinim, cel putin moral, Casa Regala a Romaniei !
    Nimic fara Dumnezeu !

  11. Ionescu Ioana says:

    Ma rog sa se implineasca dezideratul Dl Dr. X, pentru ca este si al meu si al sotului meu si al parintilor mei!
    Ar fi cea mai mare minune care i s-ar putea intampla acum Romaniei si cea mai mare bucurie sa se intample asta in timpul vietii mele, pentru viitorul copiilor mei!….
    Simt ca Dumnezeu a creat circumstante favorabile din nimic pana in urma cu doar 3 saptamani, dar am strangerea de inima ca nu exista suficient curaj la politicienii nostri si nici suficienta determinare a poporului. Desi, sunt convinsa ca toti ar fi fericiti intr-o Romanie intoarsa la normalitate!
    Daca se poate face ceva, nu pregetati sa faceti asta acum, Altetele voastre regale!
    Cu atat mai mult cu cat, iata, presedintele e tot mai paranoic, tot mai incrancenat impotriva propriului sau popor, tot mai bolnav de putere si rupt de orice urma de realitate!….

  12. stoicarodica2010 says:

    Apel si Rugaminte adresat MS Regele Mihai si ASR Principesa Mostenitoare Margareta.,
    Va iubim! Va dorim! Vrem Monarhia Constiutionala!
    Veniti alaturi de poporul revoltat pe drept si pentru care nu va faceti vinovat.!Adesati-va poporului zilnic ,prin televiziune si radio !
    Cuvantul MV seamana ca o rugaciune inaltata catre Dzeu! Alina, vindeca si da speranta!!
    Asteptam cu ardoare Rentronarea MV care a devenit iminenta!Aparitia MV pe TV Antena 3 ,ar incuraja pe romani! si ar prevenii o posibila varsare de sange.
    Comunismul trebuie invins definitiv :ACUM!
    Dumnezeu sa ne ajute!

  13. viorel chis says:

    Mesajul este unul puternic pentru toti liderii politici care au ajuns la conducere si au adus tara in aceasta stare in cei 22 de ani .Ce este interesant ca ei au ajuns sa prospere atit in salarii,chit si afaceri ,iar tara in buget a ajuns de la zero pe minus .Oare de ce?Si toate domeniile industriale,agricole si educationale de ce au trebuit sa ajunga la falimentare si acum la o redresare?Dar o redresare fara succes fiinca vedem ca au trecut 22 de ani si cu ce ne-am ales?Si ce condtitii detine clasa muncitoare ,cei din domeniul agriculturii si a invatamintului?Am detinut lucruri care valorau mai mult ca diamantele ,dar acum sint o ruina si pe cale de disparitie !!Au venit strainii si in mod modern si perfid din nou pun tara sub jugul robiei ,iar muncitorii devin sclavi si robi moderni .Ce tristete ca ne lasam pradati de un grup de persoane care nu se mai numesc boieri ,grofi …se numesc afaceristi si ingenuncheaza poporul la ceea ce vedem cu sate risipite ,nemodernizate ,fara scoli ,spitale ,gradinite si cei inteligenti si dornici de prosperare trebuie sa plece in alte state unde sint respectati,sprijiniti si ridicati pentru valorile lor !Da ;”Credem că formula unei monarhii constituţionale este cea mai sănătoasă variantă în momentul de faţă…” dar stim ca intereselor celor prezenti sint mai presus dechit restabilirea Romaniei si bunul mers pentru prosperitate si succes si astfel dupa 22 de ani ne trezim cu aceleasi evenimente si actiuni!!Poate totusi Casa Regală si Regele vor putea veni cu propuneri si o stabilire a sistemului pentru buna functionare si expunere a Romaniei si a poporului roman!!”Dumnezeu să binecuvânteze Casa Regală, Regele şi neamul românesc ! Trăiască Regele ! Trăiască România !”

  14. TEREZIA FILIP says:

    De acord întru totul cu cele din scrisoarea de mai sus. Ar fi o soluţie la situaţia politică inflamată de acum şi la politicianismul ineficient de 22 de ani.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53352666
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate