Manifestările pașnice și democratice

Alteta Voastra Regala,

Desi situatia sociala personala, sau cea materiala nu sunt motivele pentru care am participat PASNIC la protestele Bucuresti, inca din 13 ianuarie (…BoldText pentru Serviciile care va citesc blogul), am ales sa fiu acolo alaturi de prieteni si cunoscuti, avand certitudinea ca mesajul nostru va avea efect la nivelul semenilor nostri.

Votul si protestul sunt factori determinanti ai libertatii si democratiei, motiv pentru care am participat la proteste, nu doar din indignare fata de situatia actuala a tarii, dar mai ales din obligatia civica si cetateneasca, pe care cu totii trebuie sa o imbratisam si pe care trebuie sa o intarim cu orice pret. Am participat pentru a sustine acele voci care au avut demnitatea de a se face auzite, in speranta ca aceasta populatie se va trezi pentru cateva clipe si va realiza posibilitatea de a actiona unitar in fata distrugerii tarii si probabil a ultimei ocazii de a redeveni un popor, oricat de saraci si indepartati am fi de adevarata noastra identitate istorica.

Am numarat intre protestatarii din Piata Universitatii suficienti infiltrati ai mai multor servicii secrete, nenumarati huligani instigatori si “infantili’, iar jandarmii, dupa ce ne-au iritat prin prezenta ostila, ne-au alergat ca pe ovine si ne-au gazat ca pe sobolani, in egala masura. In apararea jandarmilor pot spune doar ca nu au intervenit violent decat atunci cand s-au rasfirat cei varstnici. Ne-am regasit asadar incercuiti in mod bine organizat de jandarmi si gazati din plin, in ciuda numerosilor agenti infiltrati care puteau separa 30 de “ultrasi” oligofreni de alte sute de protestatari PASNICI. Neavand experiente anterioare cu jandarmii am avut surpriza sa constat ca acele gaze lacrimogene chiar sunt lacrimogene… al naibii de lacrimogene.

Fara a zabovi asupra provenientei huliganilor, modul lor de organizare si incapacitate suspecta a jandarmeriei de a-i prinde pana dincolo de Piata Unirii, concluzia este simpla: cu cat protestatarii PASNICI sunt mai putini si usor divizibili, cu atat miscarea lor justa va fi mai usor de sabotat. Nimic mai simplu. Cel putin apreciem faptul ca de aceasta data nu s-au impartit bastoane intelectualilor si nici institutiile nu si-au mai dat foc la autocare. Sau poate si-au iesit din mana de la ultima mineriada, fiind condusi in mod neprofesionist de viermi numiti politic, cu/fara diploma de Bacalaureat, dar doctoranzi in Drept, fiind ferm convinsi ca acesta se refera la mana cu care isi saluta superiorii/stapanii.

Consider rezultatele generale ale protestelor PASNICE din ultima saptamana ca fiind bune si chiar incurajatoare, la nivelul intregii tari, chiar daca prezenta scazuta a participarii nu poate fi trecuta cu vederea.

Totodata cred ca daca aceasta populatie nu va reusi sa se mobilizeze in numar tot mai mare si PASNIC in perioada imediat urmatoare si in ciuda sezonului rece, atat de fatidic de-a lungul istoriei noastre, atunci denaturarea mesajului nostru va fi tot mai usoara prin mijloce deja traite experimentate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Violentele provocate si amplificarea acestora vor conduce la intimidarea celor care au stat acasa si descurajarea celor care au participat deja IN MOD PASNIC.

Indraznesc sa consider ca Majestatea Sa Regele si Principesa Mostenitoare, prin Casa Regala trebuie sa sustina MANIFESTARILE PASNICE SI DEMOCRATICE, indemnand la libera exprimare si coagularea cugetarilor noastre. Indemnul la nonviolenta trebuie adresat atat protestatarilor cat si institutiilor de ordine publica, pentru ca acestea din urma sa constientizeze ca va exista viata in Romania si dupa Basescu, sau cel putin asa speram cu totii.

Sunt realmente ingrijorat de capacitatea incredibila de resemnare a semenilor nostri, mai ales in perspectiva posibilitatii repetarii fraudei electorale din ’46. Cu fiecare zi ce trece ne este vanduta tara de sub picioare si vorbind cu oamenii simplii constat incapacitatea de a intelege acest simplu fapt. Cred totusi ca vom reusi cu totii sa intelegem ca daca nu protestam impreuna si demni, atunci lent, dar sigur, vom sista a mai exista pierind in liniste acasa, unii de boala, altii de ura, dar cu totii inhamati aceluiai sfarsit, candva votat.

Cerandu-va iertare pentru modul de exprimare caruia nu i-am putut rezista,
Inca roman, inca acasa, dar mai ales in strada,

Cu stima,
M.P.
(MANIFESTANT PASNIC)

62 comentarii

  1. Cristian Lale says:

    REGELE MIHAI SI POPORUL
    …il tot judecam ii pretindem ca la varsta de 18 ani sa fie intelept ca la 80 ….(nici eu la 18 ani nu prea gandeam mare lucru …are si el greseli ..).. s-a despartit de Casa de Hohentzolern…de ceva timp …acum este al poporului roman – Casa Regala Romaneasca..
    *_sa nu uitam totusi – Regina Maria – mergea in mod curent prin spitale si ingrijea bolnavii…
    _chiar daca este inca batran relatiile pe care inca ar putea sa le mai resusciteze …ar putea fi importante …in special cu UK…(si mai ales prin printesa..)
    **_chiar si Princepele Radu – are un limbaj cu staif regesc…/ departe de “gaozar, viermi, etc.….(practic este om din popor devenit rege…).
    ***_sper ca totusi Casa Regala Romaneasca – ca capete un rol mai activ si prezenta vie in cadrul politicii externe ( mai ales prin PC ) – sa fie mereu alaturi delegatiilor romane … este ultimul conducator din al II razboi mondial …si oricum ar fi impune un respect …indiferent daca noi nu il dam il recunosc strainii…
    ****_ar mai fi de remarcat – ca el in pofida denigrarii constante a comunistilor asupra sa…el si-a mentinut demnitatea si nu a defaimat propriul popor…
    Traiasca Familia Regala Romaneasca !

  2. george says:

    Traiasca Casa REGALA si REGELE nostru drag , ei sunt singura sansa a tarii noastre de a nu mai fi umiliti si batjocoriti in toata europa si nu numai , eu sunt monarhist convins de ce vad in UK nu se compara cu ce e in tara in ultimii 20 de anii coruptie peste tot hotii ciocoii care au distrus tara si au furat si inca fura pina la ultimul banut care tara il are nu se mai poate oameni buni votati CASA REGALA .

  3. Sergiu says:

    Sper ca prin mesajele noastre, a celor care totusi le pasa ce se intampla in acest moment, a situatie date din Romania … Casa Regala sa aiba un punct de vedere foarte serios. Traiasca Casa Regala, Traiasca Regele in Romania!

  4. […] “Îndrăznesc să consider că Majestatea Sa Regele şi Principesa Moştenitoare, prin Casa Regală, trebuie să susţină MANIFESTĂRILE PAŞNICE ŞI DEMOCRATICE, îndemnând la libera exprimare şi coagularea cugetărilor noastre. Îndemnul la nonviolenţă trebuie adresat atât protestatarilor cât şi instituţiilor de ordine publică, pentru că acestea din urmă să conştientizeze că va exista viaţă în România şi după Băsescu, sau cel puţin aşa sperăm cu toţii”, spune autorul mesajului, postat peblogul principelui. […]

  5. andrey says:

    nu o sa se rezolve nimic nici dupa protestele astea.. sunt sigur

  6. M.P. says:

    Salut multitudinea de opinii exprimate, atat in mod sincer si liber, cat si slugarnic si rau intentionat.
    /
    In ceea ce priveste MONARHIA CONSTITUTIONALA si DEMOCRATIA, trebuie sa-i dezamagesc pe cei care cred ca le vor castiga intr-un loz “norocos”. Ambele solicita “fericitilor” beneficiari sa fie DEMNI si IMPLICATI in evolutia societatii. Aparent usor de realizat la o prima vedere, acestea devin tot mai greu de pus in opera cand avem de a face cu o populatie complet dezinteresata de binele colectiv. Cat timp in fiecare zi se va gasi cate ceva de pus in gusa, atunci acesta va fi un bun pretext de a mai lua o gura de apa si de a dormi in continuare. Nu stim precis ce naste “somnul natiunii”, dar cu siguranta nu poate fi vorba de riduri. Cel putin nu ne-am pierdut credinta in Bunul Dumnezeu, chiar daca distingem Pastele de Craciun doar dupa animalul macelarit si copios ingurgitat.
    /
    Pup’istilor de servici si slugilor puterii le amintesc ca sunt asediati de doar cateva mii de romani si ar face bine sa-si reconsidere tariful prestatiilor lamentabile, acum cat mai e ceva de capatat.
    /
    Celor care inca nu au calcat pe la proteste le sugerez sa o faca, macar din curiozitatea de a-i vedea pe cei mentionati in alineatul de mai sus, incearcand sa deturneze sensul protestului. De mentionat ca in Piata Universitatii acesti “viermi” pot ajunge la 30% din mia zilnica (minima si garantata) de protestatari (huliganii sunt inclusi).
    /
    Vesti bune: oamenii politici romani nu sunt toti la fel, cum nici noi nu suntem cu totii hoti, criminali, violatori, tampiti, betivi, sau pirati. In tara aceasta, chiar daca pare greu de crezut, inca mai suntem si noi, romanii NORMALI, DECENTI si DEMNI.
    /
    “Nu te plange ca esti strivit daca te-ai facut vierme” (Kant)

  7. . principesa Margaareta nu are si ea u n blog?
    . autentica principesa crescuta si educata in atmosfera regala

  8. profetia says:

    . romania va ajunge monarhie
    . va fi condusa de principesa margareta care va juca un rol covirsitor in destinul poporului roman

  9. . republicile sint mai slabe decit monarhiile

  10. profetia says:

    . dupa ce va fi rasturnata actuala putere, Romania va traversa o istorie similara celei de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza

  11. . nu mai stiu cit sa fi trecut de la magistrala zi de 21 decembrie 1989 care m-a prins in Piata Universitatii pina noaptea tirziu.
    . imi amintesc o zi in care am vazut la televizor un om batrin dupa ce la Televiziunea LIBERA cum se declara, vazusem o multime de chipuri noi, de oamei care veneau sa promita tarii ….asadar cind am vazut batrinul de care v-am pomenit mi-am zis cuprinsa de un sentiment de iluminare:”ASTA DA! OMUL ACESTA MI-AR PLACEA SA CONDUCA TARA!” . citeva minute mai tirziu aveam sa aflu ca il aveam in fata ochilor mei pe Regele Mihai

  12. Dragul meu rege,

    sa nu parasesti aceasta lume pina nu iti va da inapoi tronul poporul!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53354137
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate