“Niciodată singur” – voluntari aproape de vârstnici

fpmr1

Un alt proiect social de o mare importanță, ca putere a exemplului personal, este cel dedicat oamenilor vârstnici care au rămas singuri pe lume. Voluntarii Fundației Principesa Margareta a României dau dovadă de generozitate, de răbdare, de iubire și de spirit civic.

Ambasadorii unei schimbari de mentalitate

Ingredientele proiectului „Niciodata singur”-Voluntari aproape de varstnici sunt simple, dar rare si  pretioase: se ia o cantitate substantiala de bunatate si altruism de la voluntari de obicei tineri. Se pune impreuna cu intelepciunea unor varstnici de obicei singuri, care refuza sa se lase prinsi in capcana izolarii. Va rezulta un schimb intergenerational din care fiecare va avea ceva de castigat: respect, demnitate, pilde de viata, mai multa vitalitate. Va rezulta un proiect intergenerational uimitor prin simplitate, eficienta  si umanitate.

In cadrul proiectului „Niciodata singur”-Voluntari aproape de varstnici sunt identificati, selectati, instruiti si motivati voluntari care doresc sa ofere in fiecare saptamana cateva ore din timpul lor unor varstnici singuri, imobilizati la domiciliu sau izolati in case de batrani. 

Tinerii, varstnicii si intreaga comunitate au de castigat din aceasta intalnire intergenerationala. Viata varstnicilor pierde din monotonie si capata un nou sens atunci cand acestia stiu ca nu mai sunt complet singuri. Voluntarii castiga experienta de viata, se simt utili si putin mai intelepti alaturi de prietenii lor varstnici. Implicarea activa a voluntarilor, prieteniile frumoase ce se leaga intre persoane aparent atat de diferite au potentialul de a schimba mentalitati, de a crea continuitate, intelegere si respect intre generatii, de a construi o comunitate mai puternica.

Voluntari pentru respect si demnitate

Niciodată singur FPMR (2)

foto-fpmr1

3 comentarii

  1. Cerasela Platz says:

    Batranii , simbol pentru o viata in iubire, sanatate, intelepciune si devotament in slujba semenilor, invatam de la ei sa traim frumos si cu un rost divin. Imbratisez calduros batranii din intreaga lume, indeosebi batranii singuri si alungati care au nevoie de fiecare gest si fapte incurajatoare, de ajutor si insotire sufleteasca in sanatate. Dumnezeu si semenii sa va ocroteasca, dragi copaci falnici si gingasi.

  2. gheorghiu mariana says:

    Buna ziua.Doresc din tot sufletul sa fac voluntariat pentru oamenii in virsta.Sunt kinetoterapeut maseuza,reflexoterapeut si doresc prin mica mea profesie sa fac ca oamenii sa se simta bine.De mult am dorit sa scriu pe blogul FUNDATIEI dar nu am avut calculator.Va rog sa-mi spuneti unde sa ma adresez.Cu respect.

  3. Aurel V. Zgheran says:

    Alteţa Voastră Regală, vă rog înlocuiţi textul de mai sus, deoarece tastatura a bătut eronat fără să observ. Vă cer respectuos scuze. Textul corect este: Alteţa Voastră Regală, cu respect vă comunic publicarea pe Portalul de ştiri al Radio Iaşi, următorul articol, semnat de către mine: http://portal.radioiasi.ro/foto-fundatia-principesa-margareta-a-romaniei-peste-20-de-ani-de-activitate-a31059.html

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53354559
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate