Centrul de zi “Generații”

IMG_7786-1

Societatea romaneasca a manifestat in ultimii ani o serie de vulnerabilitati, pe care toata lumea le cunoaste. Doua categorii defavorizate de incompetenta si lipsa de viziune institutionala si administrativa sunt oamenii batrani si copii singuri.

Unul dintre cele mai bine organizate și definite proiecte ale Fundației Principesa Margareta a României este Centrul Comunitar Generatii. Fundatia Principesei Mostenitoare a avut, in toti cei 22 de ani de existenta, programe destinate batranilor, copiilor orfani sau cu un singur parinte, proiectelor medicale si sociale, precum si copiilor si tinerilor cu talent iesit din comun.

Centrul de zi “Generatii” din Bucuresti vine in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor si copiilor intr-o abordare “intergenerationala”, noua si unica in Romania. Centrul aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii si creeaza cadrul in care varstnicii, tinerii, copiii socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Situat in incinta Colegiului UCECOM Spiru Haret din sectorul 6, Centrul Generatii ofera beneficiarilor sai acces la cantina sociala, after-school gratuit, sprijin financiar pentru plata taxelor de liceu sau de gradinita, un coafor gratuit, ateliere de creatie (pictura, confectionare de obiecte decorative), activitati sportive, consiliere psihologica si sociala.

Ceea ce deosebeste Centrul Generatii de alte centre de zi este abordarea sa intergenerationala: activitatile ce au loc la centru au ca scop stimularea solidaritatii si interactiunii intre generatii, schimbul de valori si cunostinte intre cei tineri si cei varstnici.

Energia tinerilor si experienta varstnicilor fac echipa buna la Generatii si ceea ce rezulta este o comunitate mai puternica, ai carei membri se respecta si se ajuta reciproc, o comunitate in care nu exista discriminare pe baza de varsta, etnie sau provenienta sociala. Copiii si tinerii invata sa respecte batranetea, gasesc in varstnici caldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodata, invata din experienta si povestile de viata ale seniorilor. Varstnicii care vin la Generatii, ca beneficiari sau ca voluntari, uita de singuratate si se simt mai utili, mai activi, regasesc gustul de a trai, se molipsesc de pofta de viata a celor tineri. La Generatii tinerii sunt mai intelepti, mai calmi si mai respectuosi iar varstnicii au reinvatat sa fie activi, spontani si creativi.

“Familia Generatii” are in componenta sa:

•    50 de copii si 45 de tineri din familii monoparentale, cu situatie financiara dificila sau din centre de plasament;
•    150 de varstnici singuri, adesea cu o situatie financiara dificila;
•    42 de voluntari (dintre care 12 sunt varstnici)

Generatii pentru ca:

•    varstnicii evita singuratatea, depresia si izolarea si isi gasesc utilitatea prin participarea la diferitele activitati sau facand voluntariat in beneficiul celor tineri.
•    copiii primesc ajutor la materiile unde intampina probleme, isi fac temele la after-school si isi imbunatatesc rezultatele scolare.
•    tinerii primesc sansa sa isi continue studiile, sa invete o meserie si in acelasi timp invata sa se implice in viata comunitatii, simtindu-se astfel mai integrati si mai acceptati de catre societate. Faptul ca isi petrec timpul la centru ii tine departe de problemele cu care se confrunta adesea tinerii proveniti din centre de plasament sau familii dezorganizate (delincventa juvenila, abandonul scolar)
•    voluntarii dedica cateva ore pe saptamana in beneficiul celor mai putin fericiti, castiga experienta de viata si au ocazia sa puna in practica cunostinte dobandite in cadrul orelor de curs sau al experientelor traite.

fpmr_20090212_751

IMG_8010-1

fpmr_20090212_634

28 martie  444

28 martie  587

17 comentarii

  1. Geamanu DM, Arad says:

    In seara de 15 01 2012 la Arad S-a strigat numele Dumneavoastra Majestate !!!

  2. Bogdan Cazacu, București says:

    Majestate, la Bucuresti si Cluj s-a strigat “Monarhia salveaza Romania”! NIHIL SINE DEO!

  3. Adriana Macsut si Stefan Grosu says:

    Alteta Voastra, Incercam sa va scriem un numele unor oameni disperati, sarmani si fara speranta care au iesit in strada in Piata Universitatii din Bucuresti. Timp de trei zile am iesit in strada. Nu am luat parte la manifestarile violente. Ati spus anul trecut ca tara seamna cu un un fel de azil social. Poporul iesit in strada isi cere dreptul la demnitate. Am vazut cum sunt alungati liderii politici care incearca sa politizeze mitingul. Oameni s-au saturat de politruci. Ne-au emotionat pana la lacrimi oamenii obisnuiti ca noi care au iesit in strada. Apar la TV diversi politicieni si analisti pentru care poporul din strada este doar o gloata fara lider. Discursul tinut de catre Majestatea sa in Parlament in 25 octombrie a prezentat cauza acestor oameni care sunt astazi in strada. Va rog mult sa ascultati glasul poporului calcat in picioare de care politruci incompetenti. Cu deosebita consideratie , Adriana Macsut si Stefan Grosu

  4. wind_legend (Netlog) says:

    Buna seara Alteta!Imi cer scuze dar e cazul sa spuneti ceva, in felul Altetei voastre.Multi oameni din strada se pronunta pentru monarhie..Chiar nu sesizati ca nu exista la aceasta un lider politic major care sa poata da sperante romanilor?Si cei din strada si cei din case au nevoie de altceva si numai Casa Regala poate oferi un raspuns?Spuneti-ne ceva despre ceea ce se intampla, spuneti-o oamenilor, e timpul!

  5. Mircea BRASOVEANU (Netlog) says:

    Alteta Voastra ! Electoratul, oamenii de rand, care sunt majoritari ca si numar in statistica sociologica urbana, sunt derutati datorita, in primul rand, a necunoasterii Agendei S, pe de alta parte nu vad nici o luminita la capatul tunelului !!! Partidele, aflate la guvernare pana in prezent, si-au pierdut credibilitatea !!! Din partea tuturor cetatenilor de buna credinta a Romaniei, care au dus si duc inca greul vietii pe planul subzistentei, se doreste o alternativa viabila, fezabila, valida, relational-comprehensiv-credibila, cristalizata pe fapte obiective de restructurare a vietii politico-economice si sociale pe plaiul mioritic !!! Din acest punct de vedere se doreste, din partea domniei vostre, mult stimate Principe, creionarea unor idei, concepte, notiuni, judecati de valoare, idei care sa detoneze SPERANTA unei vietii mai bune pentru toti !!! Va dorim multa sanatate si tot binele din lume !!! Cu stima, gratitudine si respect, Mircea BRASOVEANU.

  6. Ioana Luminita (Facebook) says:

    Tara pe care ne-o ofera Majestatea Sa este tara in care eu aleg sa traiesc, este tara mea, tara pe care eu o iubesc. Imi doresc linistea, nobletea si starea de bine pe care Majestatea Sa o aduce in aceasta tara .

  7. Ingrid (Facebook) says:

    Cum toata clasa politica este compromisa…avem nevoie de schimbare..si aceasta schimbare,cred eu,este monarhia!Am citit ca v au scris mai multe persoane care sunt de aceeasi parere.Tara asta are nevoie de un conducator onest si stilat..De 20de ani nu s a pus problema prosperitatii tarii ci doar..personal..Pacat de resursele pe care le avem..In Belgia,de exemplu,nici un metru patrat nu e lasat in paragina..Insa problema noastra este ca n am avut un cap sa ne motiveze,sa ne determine sa pretuim ce avem ..si mai ales sa muncim..Trebuie facut ceva pentru ca ne au facut de ris in toata lumea acesti neciopliti din “capul satului”.

  8. Cerasela Platz says:

    Imbratisez calduros pe toti semenii de la “Generatii”, Va doresc iubire, sanatate, intelepciune si impliniri impreuna. Dumnezeu sa va ocroteasca munca divina si comunicarea, in slujba ajutorului reciproc si a devotamentului.
    Am o doleanta, in legatura cu scrisul de pe blogul Inaltimilor Voastre, scrisul este mic, poate este posibil sa fie marit deoarece sunt unii care, au vederea slabita si obosesc atunci cand citesc articole si comentarii multe, indeosebi varstnicii sunt cei care au nevoie de un scris marit. Sper ca nu am indraznit prea mult si Va multumesc pentru intelegere.

    Cu reverente calduroase,
    Cerasela Platz

  9. Stelian Rotaru says:

    Alteta,
    Am vazut la “Romania TV” aseara un tanar care avea pe un carton scris “USL=PDL=MIZERIE” La interventia unui reporter care spunea ca, “atunci nu avem alternativa”, tanarul a spus clar si calm “Avem alternativa. Regele Mihai. Singurul care poate face ceva pentru Romania” Este adevarat !
    Nu stiu daca este momentul sa Va implicati. Trebuie avut in vedere totusi ca reinstaurarea in mod democratic a monarhiei, dupa parerea mea, nu se poate face decat dupa ce apare un nou Parlament si acesta sa hotarasca revenirea la monarhie constitutionala. USL-ul ar trebui sa-si asume aceasta misiune daca vrea sa castige alegerile ! Pentru aceasta ar trebui ca toate ONG-urile, organizatiile, etc, care s-au declarat promonarhiste-si nu sunt putine- ar trebui sa actioneze in acest sens. Nimic fara Dumnezeu !

  10. Alma St says:

    De ce Casa Regala nu spune nimic despre ceea ce se intampla in Romania de atatea zile? Tara e intr-un moment de cumpana…

  11. Cristian says:

    Alteta Voastra;
    Tin sa-mi exprim bucuria pentru ceea ce cred ca este trezirea Romaniei la viata, de o saptamana incoace, prin manifestatiile de strada care au loc, cu revendicari cat se poate de legitime.
    Eu personal pot spune ca sunt monarhist pana in maduva oaselor, daca-mi e permisa expresia, de aceea am urmarit in mediul virtual desfasurarea evenimentelor si reactia celorlalti care au aceeasi viziune despre Romania. Am fost extrem de placut surprins sa vad o avalansa de comentarii si opinii exprimate in favoarea revenirii monarhiei, pe fondul neincrederii in tot sistemul creat in ultimii 22 de ani. Neincredere in toate partidele politice, oamenii s-au saturat de coruptie, mizerie, aroganta si neprofesionalism in institutiile publice, s-au saturat de lipsa respectului pentru lege si cetatean a celor care ar trebui sa fie reprezentanti ai poporului, nu stapani ai sai. Lumea incepe sa-si dea seama ca e nevoie de o schimbare radicala, profunda a sistemului, nu doar asa, superficial, sa se schimbe o coalitie de guvernare cu alta sau un presedinte cu altul. Tot mai multi vad Monarhia ca singura solutie. E ca o revelatie colectiva, de masa atitudinea populatiei din ultima saptamana.
    Personal nu stiu ce turnura vor lua evenimentele, insa din punctul meu de vedere, in aceste conditii ar putea sa existe o sansa REALA pentru Restauratie.
    Imi cer scuze pentru ca nu am scris aplicat la ceea ce ati postat aici, insa am considerat ca a fost mai potrivit sa va impartasesc gandurile mele in legatura cu situatia actuala din tara.
    Ma bucur sa vad pe Alteta Sa Regala Principele Nicolae in aceasta onorabila vizita!
    Nihil Sine Deo!

  12. vidiu says:

    Traiasca Regele!!! Asteptam Monarhia la conducere cat mai repede!!!!!!!!

  13. Gabriela says:

    Avem nevoie de Regele Mihai!!! Regele trebuie sa continue ceea ce a inceput sa faca atunci cand l-a demis pe Antonescu, trebuie sa puna in practica viziunea sanatoasa pe care o are pentru Romania. ACUM , in 2012, Regele are ocazia de a forma guvernul pe care ATUNCI nu a avut cum si cu cine.
    Dumnezeu sa ocroteasca poporul roman si sa ii dea viata lunga si sanatate Regelui Mihai si familiei acestuia.
    Monarhia salveaza Romania!

    CU stima!

  14. Costi Popovici says:

    Se vede clar ca este nevoie de un lider nou, de o cale noua spre o directie noua !
    Traiasca Regele !

  15. Adrian Stoia says:

    Casa noastra Regala cred ca stie sa gestioneze situatia. In clipe istorice, Majestatea Sa a stiut cand sa vorbeasca si cand sa se abtina. Daca ar fi vremea, ar reactona.
    Antonescu pe de-o parte si Visinski pe de alta parte, erau mai barbati decat Basescu. De fapt, pe langa ei, actualul “presedinte” e doar un satir rau si ingamfat. Celor doi, Regele le-a tinut piept cand a ales El.
    In alta ordine de idei – si nu o spun eu – a fost afirmat chiar aici pe blog ca atat timp cat elitele dar si piata nu fac gesturi explicite si ferme in sensul restaurarii monarhiei in Romania, probabil ca nu este oportuna o reactie.
    Totusi, acel 25 Octombrie a lasat urme de nesters. Nimic nu e intamplator.
    Nihil sine Deo

  16. maria says:

    Vrem monarhie pentru tara noastra! Doar dumneavoastra care intr-adevar iubiti tara noastra veti face binele pentru ea! Avem speranta ca dumneavoastra nu o veti vinde bucata cu bucata, fabrica cu fabrica si veti lupta impreuna cu noi la salvarea ei! Avem incredere in bunul Dumnezeu ca o sa va dea putere sa fiti conducatori intelepti!

  17. COSTEL says:

    domnule principe radu sunt un roman din banat desi nu am prins regele conducand tara find mai tanar am ajuns la concluzia inca din 1990 ca singura solutie pentru Romania este revenirea majestati sale MIHAI I dupa 20 de ani de conducere post comunista tara este distrusa economic si poporul este ca o turma risipita singura salvare a poporului roman ar fi revenirea majestati sale mihai si dupa aceea principesa margareta asa sar face o dreptate caci romania nu a fost inainte republica.rusi si comunisti au facuto ca sa poate sa alunge pe majestatea sa regele.domnule principe am scris la domnul Crin Antonescu si la Domnul Tariceanu despre monarhie ca sa ceara public monarhia e singura solutie pentru Romania. am scris si la Domnul Mihai Gadea la Antena 3 iei au posibilitatea sa dea un impuls poporului ca sa ceara monarhia.domnule principe inca o data dupa 1990 fortele comuniste vrea sa preie din nou puterea pdl si psd sunt aceleasi partid se rotesc din 4 in 4 ani la putere si se fac ca sunt in opozitie unul fata de altul poporul nu intelege pentruca a fost manipulat cineva trebuie sa redeschida capul poporului ca sa ceara monarhia este singura solutie ca sa dea lovitura finala comunistilor. domnule principe cred ca aveti prieteni prin mass media luati legatura cu iei sa invete poporul sa vrea monarhia.O scanteie ar putea aprinde un foc mare caci poporul sa saturat de clasa politica actuala trebuie atrasa atentia poporului caci psd vrea sa ieie din nou puterea si va face la fel ce a facut in urma cu 8 ani.singura solutie este monarhia traiasca regele mihai si familia regala domnul dumnezeu sa ne ajute sa scapam de hoarda comunista corupta mincinoasa si hoata cu respect COSTEL TIMIS

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53354602
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate