Articol scris de Tudor, în vârstă de 16 ani

Spre ce dorim să se îndrepte România?

Alteța Voastră Regală,

Mă bucur că am putut pune și eu o piatră la construcția piedestatului pe care a fost așezat “Tabloul întregit al Maiestății Sale”. Discursul Maiestății Sale a fost unul de o deosebită frumusețe, pe care poporul român îl va ține aproape de inimă, ca pe o sursă de caldură, de bunătate și, mai ales, de dragoste. Deși am doar 16 ani și nu am o mare experiență de viață, mi-am permis să mai scriu un articol, ca o reflecție asupra viitorului țării. Sper, cred și știu că dacă România ar deveni Regat, atunci națiunea română și-ar recăpăta demnitatea și spiritul nobil, pierdute în urmă cu mulți ani.

Cu respect și apreciere,
Vișan Miu Tudor

ARTICOL: “Spre ce dorim să se îndrepte România?” http://rasvancristian.wordpress.com/2011/10/27/spre-ce-dorim-sa-se-indrepte-romania/

9 comentarii

  1. "Privind in trecut, vedem viitorul" says:

    A fost cum a fost, este cum este, va fi cum va fi datorita tinerilor ocrotitori de credinta, neam, traditie si intelepciune, cu ajutorul lui Dumnezeu.

  2. FP says:

    Draga tinere,
    Incearca sa gasesti un disc editat de Electrecord in 1992 intitulat Din cantecele istorice ale Romanilor-Regele si Patria(poate se gaseste pe internet).
    Ascultandu-l si citind autorii versurilor vei simti un freamat de incredere ca poporul dumitale este capabil de a starni mandrie nationala,iar aceasta mandrie este legata fara discutie de monarhie. Eu pot sa-ti certific faptul ca primul cantec difuzat la TVR in 22 decembrie 1989,dupa caderea dictaturii,a fost Sfanta Zi de Libertate de Al.Flechtenmacher, in forma instrumentala.
    Nu l-am mai auzit de atunci.In 1992,odata cu cumpararea discului-si atunci destul de rar,am inteles de ce nu s-a mai difuzat acest minunat cantec.Are un vers care spune:”……..,Rege,Rege ,te urmam!’.Si n-am izbutit sa fac nimic in scopul de a-l mai auzi public.Poate dumneata si generatia dumitale…..?!.La buna vedere.

  3. Adrian Stoia says:

    Draga Tudor,

    Te felicit pentru articol si pentru frumoasa pledoarie in favoarea monarhiei.
    Asa cum traim intr-o tara profund crestina condusa de atei, asa traim si intr-un Regat condus de un presedinte.
    Acum vreo 17-18 ani era o rubrica in Academia Catavencu, numita “Viata sub un presedinte de regat”.
    Pentru ca scrii atat de bine, iti sugerez sa faci daca ai timp, o platforma informativa pentru tineri si adolescenti (ma rog, nu stiu cum sa-i zic mai bine). Scrii foarte bine si ai convingeri ferme si mai ales, corecte. Te-ai putea adresa segmentului 16-30 ani. Multi tineri de azi (si de ieri) nu stiu cine au fost Regii si Reginele Romaniei. Nu au o informatie concentrata si comparativa, adresata lor.
    Baietii mei au facut un sit pentru copii in sensul acesta. In vacanta il vor mai retusa si-l vor face mai interactiv. Se adreseaza elevilor pana in 16 ani. Desigur, tu, mai ales din pdv intelectual, nu te mai situezi in segmentul lor
    Te rog, acopera tu segmentul in care tocmai ai trecut (tineretul). Oricum, este imbucurator ca gandesti si scrii asa la varsta ta. Generatia ta va putea vota in curand si va putea spune NU actualei situatii din tara. Cu o conditie insa, sa adere tot ai multi tineri la ideea monarhica.
    Bun titlul “Spre ce dorim sa se indrepte Romania”. Ce zici de “Spre ce VOIM sa se indrepte Romania”
    Intre dorinta si vointa este uneori doar un pas.
    Acum situl baietilor mei, pe clasa a V-a adresat copiilor

    http://www.regelenostru.ro

  4. Visan Miu Tudor says:

    Draga FP,

    Cantecele enumerate de dvs., intr-adevar, sunt foarte frumoase. Exista multe ca acestea insa, din pacate, mai nimeni nu stie de ele. Discul o sa-l caut: pe Internet se gasesc multe melodii, insa nu la calitatea ideala; asa se intampla cu canturile de mult pierdute. Insa o redescoperire a trecutului este oricand posibila, fie de-o va face generatia noastra sau cea urmatoare. Dar pentru acest lucru, e nevoie si de mandrie nationala: asta vrem noi sa conferim fiilor si nepotilor nostri. Totusi, ea vine numai intr-un mediu in care exista respect, moralitate, iubire de neam; in Republica, romanii nu au gasit asa ceva, insa in Regat, da, si nu numai o data. Un Rege, asta este nazuinta noastra, iar dorinta devine, incet, incet, vointa; de aici pana la putinta, nu mai dureaza mult. Timp este. “Rege, Rege, te urmam”…..

  5. Visan Miu Tudor says:

    Domnule Stoia,

    M-am uitat pe site si o sa iau in considerare propunerea dvs.; fireste, nu voi putea scrie saptamanal, cum fac pe blogul Vindecatorul, insa periodic, da. Felicitari baietilor dvs. pentru site – pe cat de frumos este din punct de vedere estetic, pe atat de complet este din punct de vedere informational. Dar sunt multe lucruri inca nestiute din istoria patriei. Aflarea, stiinta si cunoasterea – aceastea sunt cele trei trepte pe care trebuie sa le urce un om pentru a ajunge la cultura. In cultura unui roman trebuie sa intre si Monarhia – sper sa va fiu de folos in acest sens.

    Va urez o zi frumoasa,
    Un elev in clasa a IX-a

  6. Daniela L. says:

    Ce minunat se leaga oamenii aici, ce incantare pentru ochii mei sa citeasca frumosul!
    Felicitari Tudor! Felicitari oameni buni si frumosi!
    Da, doar Dumnezeu poate sa uneasca sufletele intr-un mod armonios!
    Aici e locul unde imi place sa revin si sa citesc despre valoare, demnitate, viitor, moralitate, bunatate, iubire, Dumnezeu, sa-mi iau portia de credinta si speranta ca Romania poate fi Altfel!

  7. Cel mai important lucru este sa sprijinim Familia Regala in proiectele pe care le intreprinde ptr refacerea economica si sociala a Romaniei.Este sg.ns sansa Regalitatea si Regatul,

  8. […] Scriptum: Acest articol a apărut şi pe blogul Principelui Radu al României. După cum comentează Adrian Stoia, prezentul titlu ar fi putut fi “Spre ce voim să se […]

  9. […] îndrepte România. Textele au fost remarcate la acel moment pe blogul Altfel al Principelui Radu: Articol scris de Tudor, în vârstă de 16 ani. „Sper, cred și știu că dacă România ar deveni Regat, atunci națiunea română și-ar […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53354364
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate