De Sfântul Mihai, ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate

medalia-regele-mihai-pentru-loialitate

Marți, 8 noiembrie 2011, de ziua sfinților Mihail și Gavriil, Palatul Elisabeta va găzdui Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate. Pentru al doilea an consecutiv, personalitățile distinse cu medalia regală de loialitate vor celebra, împreună cu Familia Regală, ziua lor.

Principesa Moștenitoare și cu mine vom fi gazdele serii, iar Alteța Sa Regală va reprezenta pe Regele Mihai I.

Cu această ocazie, va avea loc în Sala Regilor un concert al Cameratei Regale, urmat de o recepție în Sufrageria mare a Palatului Elisabeta. Camerata Regală este orchestra de cameră a Universității de Muzică din București, creată la inițiativa studenților muzicieni în decembrie 2009. De atunci încoace, orchestra și-a câștigat un nume pe firmamentul muzicii clasice românești și a evoluat surprinzător de repede și de bine. Performanța cea mai recentă și mai admirată a Cameratei a fost participarea oficială în Festivalul Internațional George Enescu. Camerata Regală se bucură de Patronaj Regal. În anul 2012, concertele Cameratei vor fi numeroase și, sper, de prestigiu. Ei, sunt sigur, vor evolua remarcabil în viitor. Cu ajutorul profesorilor lor și al muzicienilor reputați, Camerata Regală ar putea deveni, în câțiva ani, o orchestră respectată în Europa.

9

Evenimentul face parte din Serile Palatului Elisabeta, care au fost inițiate de Majestatea Sa Regele acum zece ani și care au ajuns la impresionanta cifră de o sută. Până la sfârșitul anului vor avea loc încă două Seri ale Palatului, una în noiembrie și alta în decembrie, pe care le vom anunța la timpul lor.

Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate a fost creată de Regele Mihai în anul 2008. De atunci încoace, un număr de 119 personalități, organizații sau instituții au primit distincția regală (numărul maxim de primitori este limitat, prin statut, la 150 de personalități în viață, din România și din străinătate). Ultimii patru primitori ai medaliei au au fost învestiți cu ocazia Jubileului 90 al Majestății Sale, în aceeași Sală a Regilor, pe 27 octombrie.

Medalia se acordă membrilor merituoși ai Casei Majestății Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai Casei Regale a României, din toată țara și din străinătate. Medalia poate fi oferită, de asemenea, altor personalități din România și din lume.

Decorația este semnul prețuirii Majestății Sale față de românii sau străinii care au dovedit loialitate și încredere în destinul Familiei Regale din România, făcând eforturi și, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefăcătoare ale Coroanei, în țara noastră.

Aleșii pentru însemnata distincție pot fi personalități care au făcut sau fac parte din Casa Majestății Sale Regelui, din societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației, precum și din organizații naționale sau internaționale. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau instituțiilor și organizațiilor.

Posesorii Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate sărbătoresc ziua Medaliei în fiecare an la 8 noiembrie, ziua Sfinților Mihail și Gavriil.

8 comentarii

  1. Cristina-Adriana Popescu says:

    La multi ani! Sanatate si bucurii Majestatii Sale cu ocazia zilei numelui de botez, zilei sfintilor Mihail si Gavriil

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Faptul ca Majestatea Sa Regele acorda Medalia Pentru Loialitate care Ii poarta numele este modul firesc in care un Rege care Isi respecta menirea ii recompenseaza moral pe cei mai loiali dintre loialii sai supusi. Este absolut normal ca aceste medalii sa se acorde in numar limitat, pentru a-si pastra astfel deosebita insemnatate. Trebuie sa fim mandri, ca romani, ca exista semeni de-ai nostri care indeplinesc criteriile inalte pentru o astfel de distinctie si eu personal ii felicit.

    Nu pot sa nu-mi afirm din nou dorinta fierbinte ca Regele nostru sa traiasca intru multi ani, pentru a fi alaturi, de Sf. Mihail si Gavril, de cei pe care i-a investit cu aceasta deosebita onoare, dar si de noi, romanii obisnuiti, care Il iubim si Il veneram cu toata inima.

    Cu deosebita fidelitate,
    Diana Lucia Zotescu

  3. Peita Florin says:

    La multi ani cu sanatate Majestatii Sale Regele Mihai I de Romania cu ocazia zilei numelui!

  4. Felicitări pe Facebook (I) says:

    #
    Erica Mang
    La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai I!

    #

    Andrei Albu
    La mulţi ani Majestăţii Sale, Regelui Mihai I al tuturor românilor!
    La Multi Ani !

    #

    Octavian Miclea
    LA MULTI ANI MAJESTATII SALE REGELE !

    #

    Vali Vaileanu
    LA MULTI ANI MAJESTATII SALE REGELE!

    #

    Mihaela Contiu
    La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai I!

    #
    Daniela Florentina Luncan Lamulti ani Majestatii sale Regele Mihai I al Romaniei! Bunul Dumnezeu sa ocroteasca Casa Regala a Romaniei!

    #

    Gabriela Mocanu
    La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai I al romanilor de ziua onomastica! Sa ne traiti multi ani cu sanatate ,Sire!
    #
    Savescu Maria Pentru ziua numelui va doresc: La multi ani, Maiestate !

    #
    Savescu Maria Traiasca Regele !

    #
    Gheorghe Porneala MULTI ANI CU SANATATE ! MAJESTATE

    #
    Mihai Ene La multi ani!

    #
    Catalin Otelariu La multi ani Majestatii sale, Regele nostru cu ocazia Sfantului Mihai.
    Ii doresc din tot sufletul multa sanatate. Il incredintez pe Majestatea sa de dragostea si respectul meu sincer.
    Sunt supusul fidel al Majestatii sale. Traiasca Regele!

    #
    Monika Lungu La multi ani, Majestate !

    #

    Ion Antonescu La multi ani sa ne traiesti Majestate si prin CATEDRALA TIMPULUI sa ne calauzesti,…

    #
    Potra Darinca La multi ani,Majestate!

    #
    Cristina Iorga La multi ani Regelui Mihai!

  5. Corina Aldea says:

    La multi, fericiti si sanatosi ani, Mjestate!
    Respect!

  6. Teodoru Beatrice-Anamaria says:

    La multi ani Majestatii Voastre cu ocazia zilei numelui ! Sa ne traiti, sa fiti sanatos si sa dea Dumnezeu sa va vedem din nou la tronul Romaniei ca Monarhie !

  7. Felicia says:

    La multii ani cu ocazia sfintiilor Mihail si Gavril !

  8. Jeni Craciun says:

    Cu prilejul zilei onomastice, Majestatii Sale Regele Mihai, un respectuos: La multi ani!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53144287
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate