Jubileul 90 în luna noiembrie

stema-regala

Programul “Jubileului 90” al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României
în luna noiembrie 2011, Bucureşti


DVD-urile publicate de Televiziunea Română,
marţi, 8 noiembrie 2011

•    Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, Majestatea Sa Regele va fi omagiat de Televiziunea Română cu un DVD conţinând patru filme realizate de televiziunea naţională în ultimii ani.
•    Lansarea are loc marţi, 8 noiembrie 2011, de la ora 11, la Librăria Cărtureşti, din bulevardul Magheru.
•    Din partea Familiei Regale vor participa la lansare Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României.
•    Accesul presei este liber.

Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate
marţi, 8 noiembrie 2011

•    Ca în fiecare an, posesorii Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate vor serba ziua medaliei la 8 noiembrie, de ziua sfinţilor arhangheli Mihail şi Gavril.
•    Cu această ocazie va avea loc un concert al Cameratei Regale în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, la ora 17.
•    Participanţii vor fi invitaţi la o recepţie în Sufrageria mare, la ora 17.50.
•    Accesul presei este liber.

Volumul şi CD-urile publicate de Radio România,
miercuri, 9 noiembrie 2011

•    Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, Majestatea Sa Regele va fi omagiat de Societatea Română de Radio cu un volum şi două compact-discuri conţinând mesaje ale Regelui Mihai şi interviuri realizate de Radio România în ultimii douăzeci de ani.
•    Lansarea are loc în foaierul Sălii Radio, la ora 11.
•    Accesul presei este liber.

Seara Palatului Elisabeta dedicată Asociaţiei Române de Presă Sportivă
miercuri, 9 noiembrie 2011

•    Majestatea Sa Regele, prin mijlocirea Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Magareta, va acorda Înaltul Patronaj Asociaţiei Române de Presă Sportivă.
•    Evenimentul va avea loc miercuri, 9 noiembrie 2011, la ora 18, la Sala Regilor a Palatului Elisabeta.
•    La eveniment vor fi prezente Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României.
•    Accesul presei este liber.

2 comentarii

  1. REGELE MIHAI 90 says:

    Majestatea Sa Regele primește felicitări pentru ziua sa de naștere pe parcursul întregului an 2011. Puteți trimite mesajul dumneavoastră de la mulți ani, precum și urările de ziua Sfinților Mihail și Gavriil, la adresa
    http://www.familiaregala.ro/ro/regele-mihai-90/

  2. Mădălin-Cristian Focşa says:

    Alteţa Voastră,

    Am urmărit cu viu interes evenimentele dedicate aniversării Majestăţii Sale Regelui. Îi doresc sănătate, putere de muncă şi fericirea de a se bucura împreună cu românii şi de alte mari momente ale istoriei noastre, care trebuie să mai vină. Îmi doresc foarte mult să-i putem aniversa şi împlinirea unui secol de viaţă, iar atunci să fie cu adevărat pe Tronul Ţării ! Merită acest lucru, şi Românii merită şi ei să-şi recupereze trecutul, să se reîntoarcă la valorile adevărate. Cred cu tărie că este posibilă o restauraţie a monarhiei, şi că trebuie să sprijinim o astfel de iniţiativă. Bineînţeles, aceasta trebuie să vină din partea Naţiunii; iată pe scurt cum văd eu paşii spre acest ţel: 1.Coagularea unui curent favorabil restauraţiei (şi mai ales persoanei Majestăţii Sale) în jurul unei personalităţi (sau a 2-3) cu mare priză la public, vocale şi influente, care sunt trup şi suflet devotate Regelui (există numeroase exemple). 2.Strângerea în jurul acestor voci a tuturor artiştilor, savanţilor, intelectualilor, formatorilor de opinie, oamenilor de afaceri care cred în acelaşi lucru. 3.Înfiinţarea unui partid politic pe baza acestui curent/acestei mişcări, care să-şi propună clar restauraţia, cu tot ceea ce implică ea în viitor, la nivel moral, social şi economic. 4.Participarea pe liste la viitoarele alegeri parlamentare şi obţinerea unui scor care să permită intrarea formaţiunii în Parlament. 5.Continuarea promovării ideii pe toate planurile, inclusiv din postura de partid parlamentar, şi creşterea în sondaje. Restul îl poate deduce oricine; totul este ca Majestatea Sa să poată avea puterea fizică şi răbdarea de a ne mai aştepta încă 5-10 ani, aşa cum a făcut-o şi în aceşti 21 ani… Generaţia mea nu îl va mai dezamăgi !

    Acum, revenind la subiectul aniversării, aş vrea să-mi exprim dezamăgirea, ca român ortodox şi supus devotat al Suveranului meu, că Biserica Ortodoxă nu l-a onorat aşa cum s-ar fi cuvenit. Citesc acest articol (http://www.dcnews.ro/2011/11/patrarhul-daniel-a-uitat-sa-il-invite-pe-regele-mihai-la-slujba-de-sfantul-mihail-si-gavril/) şi nu pot să-mi reţin o strângere de inimă… Aş vrea, dacă se poate, ca Alteţa Voastră să-mi spulbere îndoiala: a fost sau nu invitat Majestatea Sa de către Preafericirea Sa Patriarhul Daniel la slujba de mâine de la Mitropolie, cu ocazia onomasticii sale ?

    Al dvs. şi al Regelui veşnic devotat,

    Mădălin-Cristian Focşa

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53145575
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate