Regele Mihai se va adresa națiunii române de la tribuna Parlamentului

regele-mihai-i

Palatul Elisabeta, 20 septembrie 2011

Biroul de Presa al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Casa Regală a primit cu bucurie vestea invitării Majestății Sale Regelui de a se adresa Camerelor reunite ale Parlamentului României, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de șaizeci de ani, Regele se va adresa națiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranță și respect în societatea românească.

Casa Regală consideră decizia Legislativului o dovadă de democrație și libertate, de clarviziune și de simț al istoriei.

26 comentarii

  1. Comentarii pe Facebook (I) says:

    #
    Bobbie Goldenberg Doamne ajuta ! Romania altfel …

    #
    Miruna Elena Bucă Inaltime,dupa cum ati vorbit seara trecuta la Antena 3 era de asteptat ca parlamentul sa il lase pe MSR regele Mihai sa ni se adreseze! Traiasca regele!!!

    #
    Doina Marin M.S. VA IUBIM!

    #
    Tania Hodina Multumim bunului DUMNEZEU,ca in ceasul de pe urma le-a venit mintea la cap románilor.Doamne ajuta ca Románia sa fie din nou regat si sa fim respectati si valorati la adevárata valoare pe care o avem………..Doamne ajuta……

    #
    Olimpia Ionescu Un ACT ISTORIC !!…VA DORESC, Multi Ani Fericiti !!
    #
    Anuta Florescu thank God :))

    #
    Adriana Macsut Este o veste binecuvantata!

  2. REGELE MIHAI 90 says:

    Trimiteți mesajul dumneavoastră de felicitare Regelui la adresa http://www.familiaregala.ro/ro/regele-mihai-90/

  3. N.N. says:

    Alteta,

    Ieri, s-a facut o mare nedreptate (oara a cata?) Majestatii Sale Regele. Din fericire, fostul premier, domnul Calin Popescu Tariceanu, a dovedit buna credinta si multa perseverenta. Asteptam cu mare entuziasm mesajul Majestatii Sale!

    Cu profund respect,
    N.N.

  4. Petru Clej says:

    Regele Mihai a fost invitat să se adreseze Parlamentului pe 25 octombrie, când împlinește 90 de ani. Cum comentați?

    http://www.acum.tv/sondaj/

  5. Prudentul says:

    Eu nu as fi recomandat ca Majestatea Sa sa merga in Parlament, daca nu a fost indeplinit consensul la prima consultare. Se putea justifica faptul ca nu vrea sa provoace falii intre romani, ca ziua se aniverseaza la Resedinta Casei Regale si nu in deplasare. Daca voiau sa-l primeasca cu ocazia Zilei Nationale era altceva, puteau repeta invitatia. La cata lipsa de educatie si de bun simt au unii politiceni, exista riscul de diversiuni, in genul celor organizate cu ocazia condamnari comunismului. Sa dea Dumnezeu ca temerile mele sa nu se adeveresca.

  6. FP says:

    Este un lucru normal ca un stat democrat sa-si onoreze personalitatile care fac parte din propria istorie si care au depus eforturi pentru propasirea intereselor neamului si mai ales nu s-au indoit dupa diverse conjuncturi(in special dupa ce le-au injosit atat de lung timp!).
    Totusi modul destul de greu de aprobare cat si sustinerea USD nu trebuie sa insele bunul simt romanesc.
    Traiasca Regele!.

  7. florea leopoldina says:

    Domniei sale Regele Romaniei, umila mea plecaciune si calda mea urare de sanatate, putere, credintza si Dumnezeu sa va tina sub ocrotirea sa ! eu va scriu in nume personal deci tot ce scriu este doar parte din devotamentul si iubirea mea catre aceasta tara, adresata unui alt patriot, Alteta voastra, care a binevoit sa imi fiti rege chiar daca dupa varsta, (49), nu am avut bucuria de a va cunoaste in exercitiu , am acum bucuria de a ma adresa cu aceasta fericita ocazie si cu deosebita consideratie .Dumnezeu sa ocroteasca Romania si pe Maria Sa Regele Mihai I ! Laudat fie Isus si Maria !

  8. Marian POSARLIE says:

    TRAIASCA REGELE ROMANIEI ! URLA FOAMEA IN NOI DE NEDREPTATILE PRIN CARE AM TRECUT , MAJESTATE ! Ne e foame de dreptate . Sa ne traiesti Majestate !

  9. Bogdan Cornea says:

    Traiasca Regele si Familia Regala!

  10. Comentarii pe Facebook (II) says:

    #
    Paula Marcu Era si cazul! In sfarsit!
    #
    Loredana Serban Traiasca Regele!!! Aveti respectul nostru pe viata-)
    #
    Badin Mihaela Bunul Dumnezeu nu ne lasa…incet, dar sigur NATIA asta trebuie sa-si gaseasca calea!!!
    #
    Daniela Teodora Pral Traiasca regele!
    #
    Despina Daranga cand va avea loc evenimentul?
    #
    Carmen Gheorghe TRAIASCA REGELE ,LA MUUUUULTI ANI ,FERICITI ACOLO UNNDE II E LOCULSI ALATURI DE POPORUL ,SAU!!TOATA DRAGOSTEA SI ADMIRATIA PT MAJESTATEA SA!!!!!!!
    #
    Ana Maria Vrinceanu emotionant!
    #
    Viorel Danila M.J. Si regele Mihai ar trebui de drept sa ocupe un loc in Parlamentul Tarii Sale!
    #
    Zorann Petrovici Nu un loc ori si care, ci locul care îi corespunde prin drept istoric si prin nevoia care România are de el: Seful Statului.
    #
    Zorann Petrovici Si care, cum bine încearca A.S.R. Principele Radu sa ne faca sa întelegem, locul Regelui nu ar fi în Parlament, ci lînga el, ca un Rege constitutional, cum ar trebui sa fie un Sef de Stat autentic.
    #
    Diana Denov Numeroase persone din tanara generatie il iubesc si il sustin pe Regele nostru Mihai!
    #
    Petrut Mircea Era si cazul sa se faca si acest lucru, dupa atatia ani de asa zisa democratie.
    #
    Ionescu Bradut La multi ani Majestate! La multi ani Casei Regale!
    #
    AnaMaria Beatrice La multi ani, Majestate !

  11. Septimia Alexe says:

    Maiestate! Iata cat de mult Va iubeste Dumnezeu : de asta data o uriasa eroare istorica ce era sa se produca, cea de ieri, a fost reparata astazi. Sigur ca a lasat o noua cicatrice. Pentru a cata oara ? Pentru a cata oara ati fost nevoit sa apelati la bunatatea si capacitatea Voastra de a ierta ?
    Dumnezeu Va iubeste, dar ne iubeste si pe noi cei multi de al caror respect si pretuire puteti fii sigur. Ne iubeste si pe noi, pentru ca am scapat de o rusine, de rusinea faptelor celor care sunt in functii si pozitii pe care nu le merita si care fac mult rau vietii noastre de zi cu zi. Asistam neputinciosi la nedreptatea care era pe cale sa se produca din nou asupra Voastra. De multe ori ne doare istoria.
    Asteptam cu nerabdare minunata zi de 25 Octombrie, sa ne adresati cuvintele pe care considerati ca le meritam. Le dorim cat mai multe.
    Sa va dea Dumnezeu viata lunga cu sanatate si putere !

  12. ioana c says:

    Sa va dea Dumnezeu multa sanatate dumneavoastra si familiei!

  13. Valerian Stan says:

    Pentru Prudentul
    Desigur că nu poate nimeni să fie absolut sigur că în sedinţa Parlamentului nu pot fi şi parlamentari rău intenţionaţi. Şi totuşi:
    1. Regele a fost invitat în Parlament printr-o decizie validă a acestei autorităţi
    2. Regele nu poate să refuze o invitaţie validă a Parlamentului
    3. Riscul unei “diversiuni” în şedinţa Parlamentului este unul infinit mai “benign” decât atâtea primejdii grave, reale, pe care Regele le-a înfruntat timp de 70 de ani, slujind ţării sale şi poporului său
    4. Oricât de trişti am fi pentru ce au făcut parlamentarii PDL în episodul (ne)invitării Regelui, nu avem absolut niciun motiv să credem că măcar unul singur dintre ei ar putea să facă pe 25 octombrie ceea ce au făcut Vadim Tudor şi câţiva colegi ai săi în decembrie 2006.

  14. gabriela bucur says:

    Majestatea Sa,REGELE MIHAI, face parte din istoria tarii. nu inteleg de ce oare s’a comportat in acest mod actuala ”clasa politica”.gabriela bucur

  15. Comentarii pe Facebook (III) says:

    #
    Denisa Apostol Bravo lui Mihai Gadea pentru emisiune, cred ca are un mare merit !

    #
    Lupu Florin-Marian Votul pozitiv de azi din parlament e un gest de maturitate politica. Am apreciat mult interventia lui T. Paleologu.

    #
    Claudia Ancăn Un pas mic pentru rege, un pas uriaş pentru România…

    #
    Marius Cicirma ‎… no comment

    #
    Marilena Bara Mai bine se adresa MS Regele Mihai direct poporului din balconul Palatului Regal, decat parlamentarilor!

    #
    Elisa Velcinschi La Multi Ani Majestatii Sale Regele Mihai,suveranul de drept al Romaniei!!!

    #
    Popa Doina Stefania Majestate La multi ani!«flower»

  16. Familia Velicu, București says:

    Maestate.Cu ocazia celor 90 ani,va doresc Multa Sanatate,Viata lunga,multa putere ca sa infruntati toate nemerniciile celor care nu va suporta.Mi-am dorit din toata inima ca dupa 89 sa reveniti in Tara Dvs.sa ne ajutati sa scapam de tot chinul pe cale l-am indurat.Dumnezeu va iubeste cum va iubim si noi Sper din toate inima sa am ocazia sa va felicit si la implinirea celor 100 Ani.VA DORESC DIN TOATA INIMA UN CALDUROS LA MULTI ANI ALATURI DE CEI DRAGI.Familia Velicu din Bucurersti

  17. Mă bucur că bunul simț până la urmă a triumfat în Parlamentul României. Să nu uităm că oamenii din parlament sunt călători însă instituția rămâne ca un pilon important al democrației deși de multe ori aș spune că în România ar fi mai potrivită TEOCRAȚIA. Așa cum în trecut am aflat din textele Noului Testament că Sf. Fecioara Maria s-a născut din părinți cu sânge regesc din partea tatălui și sânge preoțesc din partea mamei, cred că instituțional vorbind Casa Regală a României este o reprezentare a Teocrației. A venit vremea ca instituțiile statului actual să țină cont de părerea Casei Regale a României pentru că este cea mai stabilă instituție pe care o are România Modernă. Mai multă stabilitate ca aceasta nu a mai avut această țară minunată România. Cred că ar fi momentul ca România să se lase îndrumată de sfatul Regelui Mihai al României. Istoria va demonstra că Regele a fost întotdeauna cea mai caldă mână întinsă poporului român.

    Nihil sine Deo.

    Romeo – Nicolae + ASiIiVro

  18. Comentarii pe Facebook (IV) says:

    #
    Olimpia Ionescu Un ACT ISTORIC !!…VA DORESC, Multi Ani Fericiti !!

    #
    Paula Marcu Era si cazul! In sfarsit!

    #
    Loredana Serban Traiasca Regele!!! Aveti respectul nostru pe viata-)

    #
    Badin Mihaela Bunul Dumnezeu nu ne lasa…incet, dar sigur NATIA asta trebuie sa-si gaseasca calea!!!

    #
    Daniela Teodora Pral Traiasca regele!

    #
    Despina Daranga cand va avea loc evenimentul?

    #
    Carmen Gheorghe TRAIASCA REGELE ,LA MUUUUULTI ANI ,FERICITI ACOLO UNNDE II E LOCULSI ALATURI DE POPORUL ,SAU!!TOATA DRAGOSTEA SI ADMIRATIA PT MAJESTATEA SA!!!!!!!

    #
    Ana Maria Vrinceanu emotionant!

    #
    Viorel Danila M.J. Sa regele Mihai ar trebui de drept sa ocupe un loc in Parlamentul Tarii Sale!

    #
    Zorann Petrovici Nu un loc ori si care, ci locul care îi corespunde prin drept istoric si prin nevoia care România are de el: Seful Statului.

    #
    Zorann Petrovici Si care, cum bine încearca A.S.R. Principele Radu sa ne faca sa întelegem, locul Regelui nu ar fi în Parlament, ci lînga el, ca un Rege constitutional, cum ar trebui sa fie un Sef de Stat autentic.

    #
    Diana Denov Numeroase persone din tanara generatie il iubesc si il sustin pe Regele nostru Mihai!

    #
    Petrut Mircea Era si cazul sa se faca si acest lucru, dupa atatia ani de asa zisa democratie.

    #
    Ionescu Bradut La multi ani Majestate! La multi ani Casei Regale!

    #
    AnaMaria Beatrice La multi ani, Majestate !

    #
    Maria Lumi Ilea La multi ani cu bucurie! 🙂

    #
    Mirela Olaru TOATA ADMIRATIA SI RESPECTUL PT. MAJESTATEA SA!!

    #
    Datcu Marcel Ovidiu la multi ani Majestatea voastra!

    #
    Anu Ska LA MULTI ANI MAJESTATE!!!!TOATA ADMIRATIA SI RESPECTUL PENTRU MAJESTATEA SA!!

    #
    Teodora Racasan Doamne ajuta! Traiasca Regele!

    #
    Alexandru Vladut Buidoso TRAIASCA REGELE!!!

    #
    Amicii Regelui Mihai Arad ‎25 octombrie la 09:00 la Piaţa Parlamentului, Bucuresti, Romania
    În 8 noiembrie 1946 bunicii noştri au adunat câteva sute de mii de români să-l omagieze pe Rege care era în conflict cu guvernul Groza. Avea doar 25 de ani. Era singurul care mai putea salva ţara de sub tăvălugul rusesc. Azi, 25 octombrie 2011, e rândul nepoţilor să-şi omagieze Suveranul la 90 de ani. Dumnezeu i-a dat o viaţă lungă pentru a mângâia speranţele a zeci de generaţii că binele nu a abdicat în România. Câţi au murit aşteptând acest moment?.

    #
    Dumitru Viorica LA MULTI ANI MAJESTATE! SA TRAITI INCA 90!!!
    #
    Aurel Barote Cred ca este un moment istoric, iar Majestatea Sa se va adresa natiunii din toata inima! La Multi Ani Majestate, Sa ne traiesti mult si bine, Iar Dumnezeu Sa Va ocroteasca si Sa Va pazeasca!!! God save our King, Mihai l !!!!

    #
    Aeditan Trade cata tarie de caracter si cata rabdare sa aiba un om?? Chiar si REGE fiind sa nu renunte la “lupta”cu acest soi de oameni lipsiti de ….orice ! Tot respectul meu , de om simplu , educat (culmea) in spirit comunist, dar care vede in Majestatea sa Regele Romaniei un model de demnitate , dragoste sincera de oameni , de verticalitate!
    #

  19. Felicia says:

    Ma bucur ca majestatea sa se va adresa parlamentului.
    Pana acum am avut cuvantarile de la numai asa- zisi politicieni.
    Avem nevoie de cineva care are demnitate si respect pentru acest popor.

  20. Daniela says:

    Ma bucur nespus sa aflu ca va avea loc un asemenea eveniment important in al carui centru de interes se va afla Maiestatea Sa Mihai I, regele nostru, al romanilor de pretutindeni.
    La multi ani Maiestate !

  21. Roxana says:

    Alaturati-va acestei cauze si raspanditi link-ul in toata Romania. Sa restaurant monarhia din nou!
    Multumesc.

    http://www.causes.com/causes/615309-haideti-sa-facem-romania-monarhie-din-nou?recruiter_id=152378350

  22. andriescuus says:

    La Multi Ani Maiestate !!!
    Regele meu, iti doresc sa te impaci cu trecutul, sa te impaci cu viitorul Majestatii Voastre !!
    Regele meu, iti doresc sa ai marinimia sa ierti gresitilor Majestatii Voastre !!
    Regele meu, iti doresc sa ai privilegiul sa zambesti in momentul celor 90 de primaveri incarcate de flori pe care amintirea Majestatii Voastre le reimprospateaza !!!
    La Multi Ani Regele meu !!!

  23. Sa fie intr-un ceas bun! says:

    Doamne ajuta!

  24. PASTIU IOAN says:

    LA MULTI ANI MAIESTATE!!!.din partea satenilor,care se mindresc cu un veteran de razboi,nascut in aceias zi cu MAIESTATEA VOASTRA,dar care a petrecut 6 ani in razboi si care in aceasta zi frumoasa din acest an 2011 implineste 100 de ani de viata.Este vorba de ISTRATE IOAN ,din Drasov, nr.222 ,com Spring,jud.Alba.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52850014
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate