Scrisoare de la Elena Chiriac

DSC_4893

Alteta,

Am doar 21 de ani, nu am trait efectiv in perioada comunista si nici in ceea monarhista, insa citind cu mult interes carti din perioadele respective si documentandu-ma, am ajuns la concluzia ca ceea ce ne lipseste este siguranta, profesionalismul si continuitatea de care da dovada Casa si Familia Regala din Romania.

Ca oameni, trebuie sa ne raportam la anumite valori, sa avem repere morale. Toate acestea au sens pentru ca avem nevoie de normalitate, desi sensul acesteia a fost denaturat de catre societatea de astazi. Stim cu toti ca am fost supusi unui experiment monstruos de spalare a creierului. Prin demoralizare, destabilizare si criza, urmat de o perioada de asa zisa normalizare, ceea actuala, acesta poate sa dureze nedefinit. Fiind un intreg proces de subversiune, acesta urmareste doar  sa destabiliza naţiunea (Yuri Bezmenov, http://www.youtube.com/watch?v=eE2M0Pr0m_I). Insa aici trebuie sa intervenim sa luam atitudine !

Tin sa mentionez, ca apreciez campania Altetei Voastra cat si a Principesei Mostenitoare, Alteta Sa Regala Principesa Margareta, de reamintire si de constientizare a valorilor care compun Romania. Realizata intr-un mod discret, nonagresiv, insa cu un impact semnificativ asupra nevoilor si raspunsurilor de care este legata tara noastra.

Va urmaresc cu mare drag, intreaga activitate pe toate canalele de informare. Precizez ca, acest demers al Altetei Voastre Regale, nu numai ca imi da o oarecare speranta, insa gasesc in cuvintele Altetei Voastre, echilibru si linistea sufleteasca pe care fiecare roman in parte, o cauta. Cred ca singura solutie pentru a ne putea recupera demnitatea si optimismul este cea pe care Alteta Vostra Regală o intreprindeti.

Imi cer scuze daca indraznesc prea mult, insa in ultima perioada am intampinat o serie de probleme, ca multi alti romani de altfel, care imi ingreuneaza demersul academic. Poate ca este o poveste comuna, studenta la ASE, la Relatii Economice Internationale, care a obtinut o bursa Erasmus, la Paris 1 Sorbona. Toate bune si frumoase pana aici. Insa ca multi altii, din nefericire intervin probleme materiale, care te impiedica sa iti urmezi visul, pentru care ai muncit si luptat. Si iti pui intrebarea fireasca « De ce trebuie sa se sfarseasca aici ?» « De ce dupa atat efort si sprijin din partea parintilor, lucrurile nu pot decurge in mod firesc ? » Toate acestea urmau sa se intample, insa uneori lucrurilor nu iau cursul pe care l-ai previzionat. Desi iei in calcul dinainte diferite variante si pui raul in fata, ca tot romanul,  nenorocul nu intarzie sa apara. Ca de exemplu, unul dintre parinti se imbolnaveste si are nevoie de tratament medical destul de costisitor, pentru veniturile modeste de care dispune familia in cauza. Acest lucru nu numai ca amplifica necesitatea acestei parcurs firesc, ci il face vital, gandindu-te ca o viata intreaga cat te-au sprijinit, acum e randul tau sa le dai macar o parte din ceea ce au facut pentru tine, asigurandu-le o batranete linistita.

Ceea ce ne ramane drept solutie este sa ramanem optimisti ! De ce sa renuntam sa speram ? De ce sa nu luptam pentru ceea ce este al nostru, castigat cu sudoarea frunti ! Avem nevoie de persoane care sa gandeasca altfel, avem nevoie de persoane care cred si vor schimbare, la fel ca Alteta Voastra, pentru o altfel de Romanie!

Tot respectul si stima mea,

Chiriac Elena

5 comentarii

  1. Igor S says:

    Foarte buna scrisoare cu care sunt de acord aproape in tot continutul. Consider ca Romania la moment de fata are nevoie de monarhie/monarhie constitutionala pentru guvernare,poate nu o sa fie lupta pentru putere asa de dura si nesimtita fata de popor!

  2. Catalin Otelariu (Facebook) says:

    Frumoasa scrisoare, tradeaza mult bun simt. Si cand te gandesti ca Elena are doar 21 de ani. E bine, inseamna ca tara noastra are cel putin viitor. Asta daca prezentul incarcat prea mult de penibil e pierdut definitiv. Eu insa sper ca nu.

  3. Iulia A says:

    Ce pacat ca extrem de multi adulti nu gandesc atat de profund ca acest “copil” .
    Ce pacat ca, aripile acestui copil se frang ……….. Dar ramane optimista si nu renunta la speranta.
    Elena, continua sa crezi si sa speri pentru ca visele tale sa devina realitate ! Majestatea Sa este un bun model dupa cum tu ai aflat.
    Valorile continua sa existe chiar daca unele personaje vor sa le “ingroape”.

    Felicitari Elena! Bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine si familia ta!

  4. Adrian says:

    Cuvinte pline de întelepciune din partea unei tinere de doar 21 de ani. Ca Elena majoritatea tinerilor din România doresc o schimbare în tara. Acel 14 % de monarhisti pe care o spun statisticele mincinoase ca România o are este de fapt de cel putin 60, 70% si poate fii si mai mult daca populatia ar fii informata de adevarul istoric. Dorim un referendum în care sa spunem noi românii si nu statisticele ceea ce dorim ca România sa fie. Suntem satui de aceasta republica mincinoasa impusa în 1947 de tancurile sovietice iar în 1989 de neocomunistii din FSN a lui Iliescu.

  5. post says:

    […] articolul integral aici STIRI SIMILAREKate Middleton, suspectă de o tumoare pe creierKate, soţia prinţului William, […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53150271
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate