Interviu BBC cu Regele Mihai din 1987

banner

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/12/081211_inregistrari_istorice.shtml

Arhiva postului de radio britanic BBC conține materiale de o valoare istorică, politică și culturală inestimabilă. Din toată această colecţie preţioasă, postul de radio a selectat pentru Internet “câteva înregistrări cu caracter unic, în care se aud voci pe care trecerea timpului nu le poate atinge în nici un fel. Aceste voci au darul de a reconstrui o clipă istorică sau un moment ieşit din orice tipare”.

regele-mihai-2007-palatul-elisabeta

În decembrie 1987, Christian Mititelu a realizat un interviu cu regele Mihai, cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la abdicarea forţată de la 30 decembrie 1947. Este singurul interviu amplu acordat de rege unui post de radio şi în finalul acestei discuţii se revine la momentul 1947.

Ascultați interviul cu Regele Mihai

3 comentarii

  1. In aceste interviuri am regasit Romania cea adevarata,mare in care partidele istorice adevarate fauresc adevarata istorie si nu nomenclatorii din actualul Parlament care distrug si dezradacineaza tara.Dc Regele Mihai nu ar fi fost silit de rusi si comunisti sa abdice,Romania ar fi un granar al Europei si am fi avut parte de un altfel de trai.Am fi avut schimburi culturale,politice si sansa de a fi la nivelul marilor monarhii ale Europei si ale mapamondului.Regele Mihai a avut oricum un rol decisiv in scurtarea celui de al doilea razboi mondial.

  2. Domnul Corneliu Coposu,marele filozof si ascet Constantin noica raman doi piloni de baza ai democratiei romane si ai regalitatii.Cu astfel de oameni valorosi se poate recladi Romania.

  3. Cristina-Adriana Popescu says:

    Alteta,
    acest interviu contine pe langa adevar si mult farmec si ar trebui postate, poate, si cuvintele adresate in decembrie 1989 de catre Majestatea Sa poporului roman. Poate exista si sansa sa vedem o emisiune frumoasa la televizor despre acest interviu si despre acele zile de o importanta foarte mare si pentru dezvoltarea spiritului civic al celor mai tineri.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53145678
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate